Charr Napisano 15 Listopada 2025 Napisano 15 Listopada 2025 Cześć mam takie dziwne sprawę. Podczas demontażu kasety do dogłębnego czyszczenia (cs-m8100 12s) przez przypadek rozwaliłem, tą srebrną podkładkę która znajduje się pod nakrętką mocującą kasetę 12s i w związku z tym mam pytanie: Czy złożyć kasetę bez tej podkładki i będzie wszystko ok? Czy lepiej zamówić tą podkładkę / całą nakrętkę? (Koszt znikomy jedynie czas oczekiwania). Cytuj
marcesco Napisano 15 Listopada 2025 Napisano 15 Listopada 2025 (edytowane) Tymczasowo można złożyć bez podkładki, albo wyciąć z puszki po coli i po temacie. Edytowane 15 Listopada 2025 przez marcesco 1 Cytuj
leejoonidas Napisano 15 Listopada 2025 Napisano 15 Listopada 2025 Ta podkładka nie jest konieczna, ona tylko ułatwia odkręcanie nakrętki kasety, czasami może powodować że nakrętka luzuje się samoczynnie, wiele modeli tanich kaset nie ma w nakrętce tych podkładek i wszystko działa dobrze. 1 Cytuj
Charr Napisano 15 Listopada 2025 Autor Napisano 15 Listopada 2025 Dzięki za informację, to dokręcę bez najwyżej w wolnym czasie podskoczę do znajomego prowadzącego warsztat i spytam czy jakaś mu się nie zapodziała i zmontuje - chociaż ten pomysł z puszką po Coli też całkiem ok. Cytuj
szamysz83 Napisano 15 Listopada 2025 Napisano 15 Listopada 2025 Ja montuję bez tej podkładki, i jest wszystko ok. Kaseta PG-1230. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi