Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam całe forum. Potrzebuje waszej rady , opinii na temat  Zestawu narzędzi serwisowych Park Tool PK-5. Czy warto kupić ,aby się bawić w serwis rowerowy swojego roweru oraz rodzinki a jest ich trochę :) i czy w tym zestawie znajdę wszystko co jest mi potrzebne?. Z góry dzięki za pomoc 

Napisano

Za 4k IMO nie warto. Poza tym będzie część narzędzi, których nie użyjesz nigdy. Lepiej kupować pod kątem konkretnych potrzeb. Dodatkowo np. klucze Wera są o 2 klasy lepsze i tańsze. Z pt to fajne są centrowania ts4x i przymiar do łańcucha cc4. Inne narzędzia da się kupić lepiej.

Napisano

Z typowo rowerowych to ja bym się zainteresował :  klucze do suportu , tarcz cl , kasety , wolnobiegu , obcinaczka do pancerzy , ściągacz do korb  Dla bardziej wciągniętych centrownica , praska do nabijania sterów/pres fita. Kombinerki, imbusy , torxy , klucze płaskie , klucz dynamometryczny - nie musi mieć napisu park tool. 

Napisano

Klucze.specjalne i praski kupuje od chińczyka w jakości premium za przyzwoite.pieniądze. Np. nasadka do.suportu pod 1/2" kosztuje 20-30zł. Klucze.standardowe, w tym torxy czy hex z Wery albo KingTony. Kombinerki ostatnio też trafiłem na ali tej samej jakości co parktool i również z gniazdem pod zaciskanie końcówek linki. Obcinaczki do linek i pancerzy mam parktool mają stosunkowo miękkie szczęki. Nie polecam.