nokrem Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cześć, zakupiłem dwa rowery romet orkan 7 D oraz orkan 7 M. Podczas jazdy w jednym z nich słychać trzeszczenie. Na filmiku poniżej pokazuję, że po naciśnięciu ramy w dół słychać to trzeszczenie, które również występuje podczas jazdy. czy miał ktoś podobny problem ? Co może być powodem tego trzaskania? I co polecacie zrobić, czy poporstu spróbować oddać na gwarancje ? Link do filmiku: https://streamable.com/620pn6 Cytuj
chudzinki Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Na pierwszy rzut, w tym przypadku, ucha to amortyzator. 1 Cytuj
nokrem Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Dzięki! Dokręciłem na maxa amortyzator - bez zmian, poluzowałem i nie ma już trzaskania, jutro sprawdzę czy w jeździe już nie będzie Cytuj
nokrem Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Może źle wyraziłem się, nad amortyzorami mam pokrętło +- który powoduje "miękkość" lub "twardość" amorów Cytuj
Mihau_ Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Masz regulację napięcia wstępnego sprężyny. Może trzeszczeć bo nie ma tam oleju a powinien być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi