Umpero Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowane) Hej Mam wąską twarz i dosyć ciężko dobrać mi kask. W większości kasków wyglądam jak by mi nałożono z 5 hełmów i do tego jeszcze bawełnianą czapeczkę. Dzisiaj odebrałem Lazer Chiru, ale no nie bardzo mi pasuje ze względu na bardzo grube ścianki. Polecicie coś max do 300 zł co jest w miarę zgrabne i nie wygląda jak stodoła na głowie? Kask do MTB. Edytowane 22 godziny temu przez Umpero Cytuj
chudzinki Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowane) Pewnie interesuje Cię wyższa klasa, ale możesz zerknąć na Uvex Air Wing. Na chudej nastolatce wygląda całkiem zgrabnie 🙂. Edytowane 22 godziny temu przez chudzinki 1 Cytuj
Umpero Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu Widzę, że temat nie ma za bardzo wzięcia, ale może ktoś się wypowie... Czy potrzebuję kask z MIPsem? Byłem w Decathlonie i tam bardzo dobrze leży mi kask Rockrider Expl 500. Jest on jednak bez tego całego MIPSa. No i teraz też jest zniżka 20% czyli za niecałe 150 zeta można go wyrwać. Brać i olać to całe mipsiarstwo? Czy szukać z tym czymś? Dopłata do MIPSa do jakichś pojedynczych sztuk walających się po sklepach to minimum 100 zeta. Cytuj
Maciorra Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cytat Czy potrzebuję kask z MIPsem? Czy MIPS działa to do końca nie wiadomo, są testy pokazujące, że nic nie daje, a to samo co robi MIPS robi też skóra głowy i włosy (oraz ewentualne czapki, bandany itp zakładane pod kask) https://helmets.org/mips.htm Oczywiście firma MIPS, obecnie własność Bella twierdzi, że jak najbardziej ich wynalazek działa. Jeśli kask bez MIPSa Ci pasuje to ja bym brał. Cytuj
Pietrash Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Osobiście też bym nie dopłacał do MIPS-a. Najważniejsze aby kask był dobrze dobrany i odpowiednio zapięty na głowie, bo i z tym ludzie mają problem. Cytuj
Umpero Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Rozbiłem dwa kaski na głowie kilka lat temu o korzenie. Obydwa były bez MIPSa. Bardziej np ucierpiał wtedy mój bark niż głowa. Oczywiście kaski pękły, spełniły swoje zadanie gdyż bez nich byłbym pewnie warzywem albo po drugiej stronie. Teraz wszędzie czytam o MIPSach i innych wynalazkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi