maciumpek Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Witam wszystkich Mam dość spory problem z przednim hamulcem HD-275 - który jak wiemy nie jest jakiś super. Po zakupie roweru hamulec poprostu hamował i to było ok. Przy serwisie amortyzatora niestety zachlapałem olejem klocki i tarcze i hamowanie się skończyło. Po tej sytuacji: - bardzo starannie wyczyściłem tarczę IPĄ oraz wymieniłem okładziny na żywiczne - niestety nie pomogło hamulec działa tragicznie - następnie wykonałem pełen serwis płynu z odpowietrzaniem - trochę pomogło ale i tak hamulec działa beznadziejnie - następnie: ponownie wręcz wykąpałem tarczę w ipie i wymieniłem klocki na półmetaliczne i nadal jest tragedia bo hamulec prawie nie hamuje W każdym z tych przypadków od zachlapania, hamowanie jest takie jakby "gumowe" . Szukam pomysłu co jeszcze mogę poprawić ? - czy może wypalić tarcze + klocki palnikiem ? Z góry dzięki za pomysły Edytowane 6 godzin temu przez maciumpek Cytuj
Rafał87 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Klocki muszą się dotrzeć, jak masz jakieś górki to pozjeżdżaj trochę aby rozgrzać i dotrzeć to wszystko. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu A najskuteczniejsze mycie tarczy wg mnie to kąpiel z Ludwikiem. Żadna IPA... 1 Cytuj
Dokumosa Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Ipa nie rozpuszcza oleju. Uzyj benzyna ekstrakcyjnej i ew. potrm ipa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi