Paul13 Napisano wczoraj o 15:39 Napisano wczoraj o 15:39 Witam Podczas odpowietrzania sram force niestety ale coś źle zrobiłem ze nie mogłem wyciągnąc zaślepki z zacisku. Gdy już mi się to udało zauważyłem że jeden z tłoczków jest wysuniety ( zaciski są nowe). Zaciekawiony nacisnąłem dźwignie hamulcowa i z tłoczka wylał się płyn ( prawdopodobnie tłoczek się za bardzo wysunął). Da się coś z tym zrobić? Czy zepsulem już na starcie nowe zaciski? Z góry dziękuję za przydatne rady Cytuj
Mod Team sznib Napisano wczoraj o 16:50 Mod Team Napisano wczoraj o 16:50 Wsunąć tłoczek z powrotem i odpowietrzyć hamulec. Cytuj
Paul13 Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Super udało mi się to zrobić ale niestety mam kolejny problem. Tarcza trze o klocki. Próbowałem regulacji mam nawet przymiar ale to nic nie daje. Wydaje mi się że jeden z zacisków się wysuwa i nie wraca . Co może być tego przyczyną? Czy może być to spowodowane ze za dużo płynu jest w układzie? Cytuj
Paul13 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu (edytowane) I jeszcze jeden problem się pojawił. Podczas ustawiania klamkomanetki na kierownicy wylansie płyn hamulcowy. Jednak miejsca przy śrubach były suche. Wyciek pojawił się od zewnętrznej strony klamkomanetki Edytowane 3 godziny temu przez Paul13 Cytuj
Turysta05 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) @Paul13 aby sprawdzić tłoczki zacisku włóż pasek blachy lub drewnianą łyżkę do lodów, albo podobne, i przepychaj w obie strony (klocki są na miejscu). Gdy jeden się chowa to drugi wysuwa (pływają), w obie strony opory powinny być jednakowe i niezbyt duże. Jeżeli tak działa, ale jeden stale wychodzi, to pod nim jest bąbel powietrza. Jeżeli są wyraźnie większe opory na tłoczku to jest zatarty/zabrudzony. Edytowane 2 godziny temu przez Turysta05 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi