Paul13 Napisano wczoraj o 15:39 Napisano wczoraj o 15:39 Witam Podczas odpowietrzania sram force niestety ale coś źle zrobiłem ze nie mogłem wyciągnąc zaślepki z zacisku. Gdy już mi się to udało zauważyłem że jeden z tłoczków jest wysuniety ( zaciski są nowe). Zaciekawiony nacisnąłem dźwignie hamulcowa i z tłoczka wylał się płyn ( prawdopodobnie tłoczek się za bardzo wysunął). Da się coś z tym zrobić? Czy zepsulem już na starcie nowe zaciski? Z góry dziękuję za przydatne rady Cytuj
Mod Team sznib Napisano 23 godziny temu Mod Team Napisano 23 godziny temu Wsunąć tłoczek z powrotem i odpowietrzyć hamulec. Cytuj
Paul13 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Super udało mi się to zrobić ale niestety mam kolejny problem. Tarcza trze o klocki. Próbowałem regulacji mam nawet przymiar ale to nic nie daje. Wydaje mi się że jeden z zacisków się wysuwa i nie wraca . Co może być tego przyczyną? Czy może być to spowodowane ze za dużo płynu jest w układzie? Cytuj
Paul13 Napisano 55 minut temu Autor Napisano 55 minut temu (edytowane) I jeszcze jeden problem się pojawił. Podczas ustawiania klamkomanetki na kierownicy wylansie płyn hamulcowy. Jednak miejsca przy śrubach były suche. Wyciek pojawił się od zewnętrznej strony klamkomanetki Edytowane 53 minuty temu przez Paul13 Cytuj
Turysta05 Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu (edytowane) @Paul13 aby sprawdzić tłoczki zacisku włóż pasek blachy lub drewnianą łyżkę do lodów, albo podobne, i przepychaj w obie strony (klocki są na miejscu). Gdy jeden się chowa to drugi wysuwa (pływają), w obie strony opory powinny być jednakowe i niezbyt duże. Jeżeli tak działa, ale jeden stale wychodzi, to pod nim jest bąbel powietrza. Jeżeli są wyraźnie większe opory na tłoczku to jest zatarty/zabrudzony. Edytowane 4 minuty temu przez Turysta05 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi