glados_v9 Napisano wczoraj o 17:41 Napisano wczoraj o 17:41 Przerabiam rower crossowy kross evado 3.0, ładując w niego napęd centralny Bafang M410: Spotkałem się z opinią, że to obciąży ramę, która może się złamać lub pęknąć przez dodatkowe siły. Przeanalizowałem temat i tego za bardzo nie mogę sobie wyobrazić. Dodatkowy moment obrotowy wpłynie jedynie niekorzystnie na napęd (zębatka, łańcuch, kaseta) i to jest dla mnie logiczne. A co w przypadku ramy? Siły dalej powinny być podobne, bo jedyną siłą z zewnątrz przykładam przez nogi, a jedyną różnicą jest dodatkowa masa silnika skręcona z mufą (4kg) zamiast 1kg w klasycznym wydaniu. Albo może nie uważałem na fizyce.. pomóżcie Cytuj
ArtGD Napisano wczoraj o 18:47 Napisano wczoraj o 18:47 Jak chcesz zamocować M410 w ramie Krossa Evado? Cytuj
Mihau_ Napisano wczoraj o 19:30 Napisano wczoraj o 19:30 1 godzinę temu, glados_v9 napisał: a jedyną różnicą jest dodatkowa masa silnika skręcona z mufą (4kg) zamiast 1kg w klasycznym wydaniu. Weź ty się może nie bierz za żadne przeróbki z taką wiedzą i pojmowaniem kwestii technicznych. Ramy o takim kształcie potrzebujesz żeby ten silnik zamontować https://encrypted-tbn0.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcQOXnEsIXqXP663po8GPFcur_3xQzj-9dAw6nRMxqj01r6QuLhneJ8pkT8lWJ6xbV2fVCjNtKXaou0BpLMNWyDgwHO-LB-_2xce6iy-i-riGrhhJHffqtf6 Cytuj
glados_v9 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 23 godziny temu, ArtGD napisał: Jak chcesz zamocować M410 w ramie Krossa Evado? spawanko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi