Bengaluru Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Cześć! Mam taki problem w swoim stosunkowo nowym (przebieg poniżej 400 km) MTB. Gdy trochę się rozpędzę i przestaje pedałować i gdy korba jest tak ułożona, że prawy pedał jest na dole (wyprostowana prawa noga), a lewy pedał jest do góry, to co obrót koła (??) słyszę metaliczne uderzenia, jakby coś ocierało, co pewien czas. Nie udało mi się tego zlokalizować, nie mam pojęcia co jest przyczyną - ale pewnie wielu z Was już się z tym spotkało. Jak pedałuję to też słychać te dźwięki ale jakby ciszej i też (chyba) co pełen obrót korby. Proszę o naprowadzenie mnie, gdzie szukać przyczyny i jak to naprawić. Nie mam narzędzi "rowerowych" (ale być może niebawem kupię jakiś zestaw) i nie robiłem dotąd serwisu roweru samodzielnie, ale z pomocą jakichś filmów na YT powinienem dać radę. Proszę o nakierowanie mnie!. Dzięki za pomoc i podpowiedzi! Edytowane 3 godziny temu przez Bengaluru Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 1 godzinę temu Mod Team Napisano 1 godzinę temu A nie ociera przypadkiem tarcza hamulcowa ? Cytuj
JWO Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tarcza obcieralaby w kazdym polozeniu korby. Chociaz tez stawiam na tarcze Cytuj
Bengaluru Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Zawsze w tym samym położeniu korby - jest to takie metaliczne "brzdęknięcie". Jak mam wyprostowaną lewą nogę (czyli odwrotna sytuacja, korba w odwrotnej pozycji) to nie ma tych odgłosów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi