Avernus Napisano wczoraj o 15:57 Napisano wczoraj o 15:57 Siema. Ktoś kojarzy model tego roweru. Firma Merida. Mam okazję go kupić od sąsiada tylko nie wiem ile jest wart i czy się go będzie mi opłacać ? Dorzuca większe koła szosowe. Proszę, abyście wypowiedzieli się na temat ze swojego doświadczenia. Bo producent widzę, że ma drogie rowery, ale jak z tym na zdjęciach? Dzięki bardzo Cytuj
KSikorski Napisano wczoraj o 17:45 Napisano wczoraj o 17:45 Jeśli wszystko sprawne to pewnie z 500zł byłby wart. Cytuj
StrayRider Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Cytat Ktoś kojarzy model tego roweru może Merida Matts Sport 300 Disc (2006) ??? Ale "dziwne" malowanie ramy - może składak z starszej ramy. (prowadzenie linek górą ramy, obręcze pod hamulce) Cytat Mam okazję go kupić od sąsiada tylko nie wiem ile jest wart i czy się go będzie mi opłacać ? Zależy od tego do czego rower ma być użyty, z takimi rowerami - już wiekowymi - nie jest to oczywiste: 1.Jazda 500m po bułki - OK 2.Ustawienie rower pod siebie, aby był "pewny/sprawny/niezawodny" - Nie opłaca się. -na części wyda się znacznie więcej niż jest wart. -cena bazowa musi być niska(najlepiej im bliższa zero tym lepiej) i jak się bardzo chcę można taki rower "od restaurować"; 3.Pewnie możesz się rowerem przejechać, zabrać na kilka km przejażdżkę - z sąsiadem nie powinno być problemu I sprawdzić -jak Ci się na nim dobrze jedzie; -z rowerem nic się nie stanie; -można zapłacić 100-500zł, w zależności czy: łańcuch/napęd - OK/NOK, linki przerzutek - OK/NOK, hamulce, klocki/tarcze -OK/NOK, opony, pęknięcia - OK/NOK, rama, miejsca mocować, pęknięcia - OK/NOK Policzyć co trzeba wymienić na start i zdecydować czy ostateczny koszt jest akceptowalny. Porównują np. do większości 20-letnich samochodów, gdzie wartość jest szacowana od 0 do 10% ceny zakupu. Cytat Dorzuca większe koła szosowe -koła będą teraz leżały u Ciebie w piwnicy; -a jak koła są "igły" to lepiej sprzedać komuś komu przydadzą się w crossie/szosie za parę zł; 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi