Avernus Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Siema. Ktoś kojarzy model tego roweru. Firma Merida. Mam okazję go kupić od sąsiada tylko nie wiem ile jest wart i czy się go będzie mi opłacać ? Dorzuca większe koła szosowe. Proszę, abyście wypowiedzieli się na temat ze swojego doświadczenia. Bo producent widzę, że ma drogie rowery, ale jak z tym na zdjęciach? Dzięki bardzo Cytuj
KSikorski Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Jeśli wszystko sprawne to pewnie z 500zł byłby wart. Cytuj
StrayRider Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cytat Ktoś kojarzy model tego roweru może Merida Matts Sport 300 Disc (2006) ??? Ale "dziwne" malowanie ramy - może składak z starszej ramy. (prowadzenie linek górą ramy, obręcze pod hamulce) Cytat Mam okazję go kupić od sąsiada tylko nie wiem ile jest wart i czy się go będzie mi opłacać ? Zależy od tego do czego rower ma być użyty, z takimi rowerami - już wiekowymi - nie jest to oczywiste: 1.Jazda 500m po bułki - OK 2.Ustawienie rower pod siebie, aby był "pewny/sprawny/niezawodny" - Nie opłaca się. -na części wyda się znacznie więcej niż jest wart. -cena bazowa musi być niska(najlepiej im bliższa zero tym lepiej) i jak się bardzo chcę można taki rower "od restaurować"; 3.Pewnie możesz się rowerem przejechać, zabrać na kilka km przejażdżkę - z sąsiadem nie powinno być problemu I sprawdzić -jak Ci się na nim dobrze jedzie; -z rowerem nic się nie stanie; -można zapłacić 100-500zł, w zależności czy: łańcuch/napęd - OK/NOK, linki przerzutek - OK/NOK, hamulce, klocki/tarcze -OK/NOK, opony, pęknięcia - OK/NOK, rama, miejsca mocować, pęknięcia - OK/NOK Policzyć co trzeba wymienić na start i zdecydować czy ostateczny koszt jest akceptowalny. Porównują np. do większości 20-letnich samochodów, gdzie wartość jest szacowana od 0 do 10% ceny zakupu. Cytat Dorzuca większe koła szosowe -koła będą teraz leżały u Ciebie w piwnicy; -a jak koła są "igły" to lepiej sprzedać komuś komu przydadzą się w crossie/szosie za parę zł; Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi