Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam roweru dla dziewczyny (164 cm wzrostu) do 2500 zł. Interesuje mnie full amortyzacja, bo jeździłam kiedyś na starym rowerze kolegi z przednim amortyzatorem i niestety nie było to zbyt komfortowe .Rower szukam używany , głównie na OLX.Czy w ogóle za taką kwotę da się znaleźć coś sensownego z pełną amortyzacją?

Nie zależy mi na super sprzęcie do wyczynowej jazdy, raczej do rekreacyjnych przejażdżek, ale żeby był wygodny i nie rozwalił się po pierwszych kilku trasach.Z góry przepraszam za głupie pytanie, dopiero zaczynam się wkręcać w temat.

Napisano
Cytat

Czy w ogóle za taką kwotę da się znaleźć coś sensownego z pełną amortyzacją

Może i się "da", ale będzie to konstrukcja przed kilkunastu lat, a sam serwis może wynieść drugie tyle.
W tym budżecie lepiej pomyśleć o innym typie roweru niż "full".

Cytat

Nie zależy mi na super sprzęcie do wyczynowej jazdy, raczej do rekreacyjnych przejażdżek

Do takiej jazdy powinien się dobrze wpasować rower "cross/MTB" w wersji damskiej. 

Napisano

Będzie bardzo ciężko kupić coś z dobrą/prawdziwą amortyzacją...aczkolwiek w rodzinie mamy b'twina 7 na pełnej "amortyzacji". dla mnie bezsensu, ale dwóch jego właścicieli chwali że wygodny bo amortyzacja przód/tył. Tak więc definicja amortyzacji/wygody jest tu dość względna. Ja amortyzatora używałem tylko na przodzie w rowerze do górskich szlaków. Na płaskie trasy, leśne ściezki używam roweru bez amortyzacji i dla mnie jest wygodny...😀