Adrianprv Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cześć, chciałem prosić o sugestie odnośnie wyboru koła przedniego. Mam rower Cube aim, tam jest piasta shimano najbardziej podstawowa, zwykły szybkozamykacz. Szukam czegoś w przedziale 250-350 zł W prawdzie ważę dość sporo i jeżdżę z sakwami, ale nigdy nie miałem problemów w przednim kołem. Sadzę, że ta kwota wystarczy, w razie czego jest elastyczna. Wole gotowe koło, aby nie bawić się w zaplatanie. Dobry przelicznik ceny do jakości, rozsądna waga. Opony mam 2,0 cale, zwykłe dętki. Jeżdżę po szutrach, asfalcie, trochę góry, ale przeważnie po stokówkach, nie jakieś ostre zjazdy. Tarcze i tak musze zmienić, więc obojętne jakie mocowanie. Jakiegoś wielkiego wyboru nie widzę. Takie dwie pozycje wypatrzyłem. - Koło przód Shimano WH-MT500 29 Cali czarne QR - już od 265 zł - tylko tam są tylko 24 szprychy, zwykle miałem 32-36 - Koło przednie NOVALEX 29'' MT90F 100mm QR XC MTB NOVATEC ALEXRIMS - 333zł Jestem w pełni otwarty na propozycje, ale z tych dwóch wolę raczej NOVATEC i ALEXRIMS pozdrawiam Cytuj
Mod Team sznib Napisano 11 godzin temu Mod Team Napisano 11 godzin temu Druga opcja. Choćby ze względu na bezobsługowe łożyska maszynowe. 1 Cytuj
chrismel Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Trzecia opcja. Napisać do: https://daveo.pl/ Mam dwa komplety kół od nich w dwóch rowerach, jeden na piastach Novatec, drugi na DT Swiss i spokój od lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi