fala77 Napisano Wtorek o 12:36 Napisano Wtorek o 12:36 Witam. Chciałem sobie przesmarować taki najprostszy amortyzator. Rozumiem że do rozkręcenia góry z dołem potrzebuję imbusa takiego ok 40cm. Pytanie tylko jakiego rozmiaru ma być ten imbus? Może ktoś wie gdzie takiego szukać? Cytuj
sky87 Napisano Wtorek o 19:10 Napisano Wtorek o 19:10 Zdejmij z góry te zaślepki i zobaczysz. Wystarczy z zestawu narzędzi wziąć wszystkie dostępne przedłużki na 1/4" i dopasować imbus. Strzelam że będzie tam 5mm, ale pewności nie mam. 1 Cytuj
StrayRider Napisano Środa o 22:27 Napisano Środa o 22:27 Pod zaślepkami będą do odkręcenia korki - można użyć dedykowanego klucza: (można użyć zamiennego narzędzia z wzięciem pod uwagę, żeby korka nie porysować/połamać) A sama zasada serwisowana w tego typie amortyzatorów jest podobna, przykład do podglądu poniżej: Cytuj
fala77 Napisano wczoraj o 06:05 Autor Napisano wczoraj o 06:05 Bardziej pytałem o to jaka śruba jest w moim ukryta. W XCT śruba do rozdzielenia lagów jest na zewnątrz. Ale faktycznie zaryzykuję że jest tam ukryty imbus 5mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi