fala77 Napisano 22 Lipca 2025 Napisano 22 Lipca 2025 Witam. Chciałem sobie przesmarować taki najprostszy amortyzator. Rozumiem że do rozkręcenia góry z dołem potrzebuję imbusa takiego ok 40cm. Pytanie tylko jakiego rozmiaru ma być ten imbus? Może ktoś wie gdzie takiego szukać? Cytuj
sky87 Napisano 22 Lipca 2025 Napisano 22 Lipca 2025 Zdejmij z góry te zaślepki i zobaczysz. Wystarczy z zestawu narzędzi wziąć wszystkie dostępne przedłużki na 1/4" i dopasować imbus. Strzelam że będzie tam 5mm, ale pewności nie mam. 1 Cytuj
StrayRider Napisano 23 Lipca 2025 Napisano 23 Lipca 2025 Pod zaślepkami będą do odkręcenia korki - można użyć dedykowanego klucza: (można użyć zamiennego narzędzia z wzięciem pod uwagę, żeby korka nie porysować/połamać) A sama zasada serwisowana w tego typie amortyzatorów jest podobna, przykład do podglądu poniżej: Cytuj
fala77 Napisano 24 Lipca 2025 Autor Napisano 24 Lipca 2025 Bardziej pytałem o to jaka śruba jest w moim ukryta. W XCT śruba do rozdzielenia lagów jest na zewnątrz. Ale faktycznie zaryzykuję że jest tam ukryty imbus 5mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi