Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,
szukam osłony łańcucha do roweru INDIANA X-Road 5.0 M23 28 cali. Podczas próby kradzieży osłona została połamana, a nie mogę nigdzie znaleźć pasującej części.

Mocowanie osłony jest zintegrowane przy korbie pedałów – opatrzone informacją "nie rozkręcać", więc uniwersalne osłony odpadają.
Może ktoś z Was miał podobny przypadek albo wie, gdzie można dostać oryginalną osłonę albo coś, co będzie pasować?

Napisałem do producenta, ale na razie cisza.

Tutaj link do roweru, gdzie można zobaczyć osłonę i żeby było wiadomo, o jaki model chodzi:
https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-trekkingowe/rower-trekkingowy-indiana-x-road-5-0-m23-28-cali-meski-czarno-brazowo-szary

Z góry dzięki za każdą wskazówkę!

Napisano

Skąd założenie, że "uniwersalna" nie będzie pasować? Nie wydaje mi się, aby pod marką Indiana produkowano butikowe komponenty specyficzne dla producenta. Po prostu potrzebujesz osłony na odpowiednią wielkość największej zębatki.

Z tym, że pewno będziesz musiał zdjać całą korbę w celu założenia pałąka mocowania osłony.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź,

tak poza mocowaniem nic nie stoi na przeszkodzie, żeby nowa osłona mogła być uniwersalna.

Niemniej jednak bardzo chciałbym uniknąć rozkręcenia korby by zamocować nowy pałąk, gdyż napis "do not disassemble" skutecznie mnie odstrasza :)