Painless Napisano Piątek o 12:27 Napisano Piątek o 12:27 (edytowane) Cześć, kilka dni temu Canyon poinformował o nowym modelu - Endurance AllRoad. Rower ma być dostępny dopiero w okolicy sierpnia. Cena to 4,5 k PLN. Jest to szosa endurance (nazwałem go też light gravel) z fabrycznymi oponami 35 mm i osprzęcie Shimano CUES. Zarówno rama, jak i widelec mają prześwit na opony do 40 mm. Ja dotychczas jeździłem na MTB. Teraz szukam czegoś pośredniego między szosą a gravelem, bo chcę móc zjechać z asfaltu w trudniejszy teren, ale nie szukam czegoś z bardzo szerokimi oponami, bo takie mam w moim drugim rowerze. Szukam także czegoś z wygodną geometrią (kiedyś rozważałem Felt Broam, Focus Atlas, nowy Kross Esker, Rose Blend), gdzie S/R był na poziomie >1,5. I teraz pytania do Was: - czy ktoś z Was rozważa/ł zakup tego modelu? - co sądzicie o osprzęcie Shimano CUES? - czy warto zainteresować się tym modelem? - co sądzicie o relacji cena vs. osprzęt tego modelu (gdzieś wyczytałem, że ten model to będzie hit)? - jak CUES ma się do GRX, tj. czy jest istotnie słabsze (czy amator to zauważy;))? - czy geometria (S/R = 1,46 w rozmiarze S) nie będzie zbyt sportowa dla kogoś takiego jak ja (tj. kogoś, kto celuje raczej w wyprostowaną pozycję)? Wszystkie Wasze opinie i spostrzeżenia mile widziane. Dzięki. Edytowane Piątek o 12:37 przez Painless Cytuj
Mihau_ Napisano Piątek o 13:35 Napisano Piątek o 13:35 Cytat czy geometria (S/R = 1,46 w rozmiarze S) nie będzie zbyt sportowa dla kogoś takiego jak ja (tj. kogoś, kto celuje raczej w wyprostowaną pozycję)? To nie 1980 rok gdzie każda rama była zbudowana w oparciu o te same rozwiązania i jakieś proste dzielenie było wyznacznikiem. Ogólnie ten canton to dziadkowóz Tylko że nie jest to Cytat Endurance AllRoad. a endurace Cytuj
ernorator Napisano Piątek o 14:42 Napisano Piątek o 14:42 Opony 40 wejdą katalogowo więc 42-44 normalnie, można gravelować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi