holdegron Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Hej Taki problem mnie nurtuje - potrzebuję zmienić mostek, kierownica i widelec jest z karbonu. I teraz - czy mostki z mocno frezowanymi zaciskami będą odpowiednie ? Chodzi mi o powierzchnię styku z kierownicą. Aktualnie, fabryczny mostek jest w pełni zabudowany w części zacisku. Taki ażurowy będzie miał tej powierzchni mniej, i może być kłopot ze śliskim karbonem. Dobrze kombinuję ? Rob Cytuj
KSikorski Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu (edytowane) Wyznaję zasadę że jeśli kierownica carbonowa z tych lżejszych, to stosuję wyłącznie mostek od tego samego producenta i z tej samej kolekcji co kierownica. W praktyce oznacza to, że w grę wchodzi (biorąc pod uwagę ceny, dostępność i szerokość oferty) tylko accent, PRO i Truvativ.* *Oczywiście nie znam całego rynku i pewnie z NS Bikes czy z Reverse też by się dało coś dobrać w rozsądnych cenach. Edytowane 20 godzin temu przez KSikorski Cytuj
Talrand Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jeden z najpopularniejszych mostków wśród ludzi odchodzających rowery (szosowe) to Kalloy Uno Ultralight który ma mocowanie kierownicy w postaci 2 wąskawych pasków, każdy łączy dwie przeciwległe śruby. Mam taki i chińskiego węglowego baranka od ponad roku i nie ma śladów w miejscu mocowania. Na podstawie tego że napisałeś że widelec jest z karbonu założyłem że mówimy o rowerze szosowym, jeśli to mtb to nie wiem 🤷♂️ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi