pawel337 Napisano Środa o 17:41 Napisano Środa o 17:41 (edytowane) Witam, zastanawiam się nad zakupem Romet finale i zastanawiam się między dwoma rozmiarami: M( którego na razie nigdzie nie znalazłem ) i L. Mam ok 171cm wzrostu ale nadal rosnę i nie wiem który rozmiar wsiąść Edytowane Środa o 17:43 przez pawel337 Cytuj
SpinOff Napisano Czwartek o 14:40 Napisano Czwartek o 14:40 Zmierz jeszcze wewnętrzną długość nogi. Cytuj
SpinOff Napisano wczoraj o 11:53 Napisano wczoraj o 11:53 (edytowane) L na pewno odpada, bo ma za wysoko poziomą rurę. M-Ka też jest na styk. Zobacz parametr o nazwie "przekrok" w tabelce z geometrią: https://romet.pl/rower-gravelowy-romet-finale-2024-5327.html To że oba rowery są za długie, już całkowicie pomijam. Edytowane wczoraj o 11:54 przez SpinOff Cytuj
pawel337 Napisano wczoraj o 14:37 Autor Napisano wczoraj o 14:37 Zależy mi na bardziej wyprostowanej pozycji. Czy gdybym skrócił mostek lub przesuną siodełko do przodu byłoby ok? Wszystkie moje poprzednie rowery ( górale) przez ok.1 rok były lekko za duże i mi to jakoś mocno nie przeszkadzało. Cytuj
SpinOff Napisano wczoraj o 15:46 Napisano wczoraj o 15:46 Góral pewnie nie miał górnej rury tak wysoko jak ten rower. Ta M-ka może by się nadała gdyby pokombinować z mostkiem, ale problem związany z uderzaniem kroczem o ramę przy zsiadaniu jest realny. Swoją drogą, dlaczego akurat stalowa rama? Takie rozwiązanie ma swoich zwolenników, ale trochę jednak waży. Cytuj
pawel337 Napisano wczoraj o 16:00 Autor Napisano wczoraj o 16:00 We względu na cenę, rower obecnie jest na promocji za 2000zl, nie chcę rozwijać jakiś zawrotnych prędkości, będę jeździł rekreacyjnie (i z tego co wyczytałem stał lepiej tłumi drgania) Myślę że te ok 2kg więcej w stosunku do np. Kross esker 1.0 nie zrobi jakiejś większej różnicy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi