szczupak56 Napisano Środa o 19:06 Napisano Środa o 19:06 Cześć, dzisiaj w swojej baterii zauważyłem uszkodzone wejście przez co bateria się rozłącza. Czy da się to jakoś samemu wymienić? Uszkodzenie jest raczej z mojej winy, bo zamontowałem baterię w ramię odwrotnie. Cytuj
ArtGD Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Czy ta wtyczka czasem nie jest przegrzana? Jeśli tak, to obejrzyj też wtyczkę po stronie roweru. Jeśli baterię da się rozkręcić, to naprawa raczej będzie prosta. Jak masz lutownicę, to pewnie sam dasz radę to zrobić. Jeśli nie to kup taką samą wtyczkę albo komplet nowych wtyczek i daj elektrykowi/elektronikowi do zrobienia. PS jak można odwrotnie zamontować baterię? Cytuj
smw44199 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu (edytowane) Zrobiłeś zwarcie odwracając biegunowość i prąd zwarcia stopił część portu? Zmierz napięcie, czy jest prawidłowe na akumulatorze. Zobacz czy z blaszek w gnieździe cos zostało. Jak coś zostało, możesz je trochę poodginać, żeby miały lepszy styk. Edytowane 16 godzin temu przez smw44199 Cytuj
szczupak56 Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu Bateria zamontowana poprawnie powinna się wysuwać do góry, tak wynika ze zdjęć z ogłoszenia. Ja zamontowałem tak, że wysuwa się w dół bo nie było innej opcji w ramie. Wydaje mi się, że właśnie to spowodowało uszkodzenie tego złącza, bo bateria ma lekki luz i się przesuwa góra-dół. Równocześnie dostałem także pomoc od sprzedawcy z ali. Zamówiłem zestaw złącz i może nawet sam to wymienię. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Wymień złącze i daj dodatkowo opaski na rzepy usztywniające baterię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi