DzikiKaczor Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja (edytowane) Cześć, odkryłem ostatnio, że do 10k można spokojnie znaleźć rowery z Di2 i troche zachorowałem, żeby sobie poszerzyć kolekcję Obecnie mam na oku dwa modele, więc przede wszystkim chciałbym zweryfikować czy jest sens dopłacania do nówki, z nowszą wersją Di2, czy moze wręcz przeciwnie, lepiej zaoszczędzić co najmniej 2.5k i nie przejmować się jakimiś drobnymi detalami (jak np. kable wystające z kierownicy, czy brak wbudowanego modułu BT). A może lepiej poczekać na jakies inne oferty, albo ktoś może polecić coś jeszcze innego? Dodam jeszcze, że rower jest dla mnie dodatkową zabawą (główna rozrywka to piłka 2x w tyg ) i pomimo, że potrafię przejechać 150km, to nie robię tego super często. Nie robie jak niektórzy znajomi po 7-8k km w sezonie, ale też od częstszej jazdy powstrzymuje mnie często brak gotowego roweru do fajnej jazdy. Jeden rower to staruszek (Trek 2000) na słaba pogodę, więc nawet go za często nie reguluję, a drugi (Giant Contend z 2019r) stoi z bagażnikiem którego mi się nie chce zdejmowac przed jazdą. W ten sposób ten rower byłby idealnym uzupełnieniem kolekcji i nie byłoby wymówek przed częstszą jazdą 1. Opcja ~9000zł Ridley Fenix Disc Glossy White 105 Di2 12s Road Bike REF: CONFIG027256 - EAN13: 5400928680820 2. Opcja =6580zł CUBE AGREE C:62 DISC CARBON ULTEGRA Di2 | Szybkierowery.pl Edytowane 28 Maja przez DzikiKaczor Cytuj
marcesco Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Di2 11rz nie jest w ogóle kompatybilne z 12-rzędowym, nie ma też możliwości łączenia poszczególnych części między nimi, ja bym stawiał na aktualne Di2. Wiem, że drożej ale spójrz na to: https://www.rosebikes.de/rose-reveal-04-105-di2-2722257?product_shape=orange+utan&sf=1 Cytuj
DzikiKaczor Napisano 28 Maja Autor Napisano 28 Maja Nooo, ale to się robi nagle prawie 13k, zamiast 9k w przypadku Ridley'a Cytuj
Mihau_ Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Ridley z Hiszpanii - weryfikowałeś temat dochodzenia roszczeń gwarancyjnych? Osobiście wziąłbym cube, nie widzę sensu kupowania roweru za 10k kiedy nie jest to twoja domyślna aktywność. Zresztą upgrade kit 105 di2 kosztuje 4k więc nawet jeśli za 2-3 lata uznasz, że chcesz mieć 12s to wyjdzie cię to na jedno co kupno nowego roweru dzisiaj. W sumie nawet taniej bo ultegre pogonisz 1 Cytuj
DzikiKaczor Napisano 28 Maja Autor Napisano 28 Maja Cytat Ridley z Hiszpanii - weryfikowałeś temat dochodzenia roszczeń gwarancyjnych? W sumie nie. I faktycznie może być problem jakby się pojawiły jakies defekty, bo nie ma oficjalnego serwisu Risley'a w PL. Zawsze zakładam, że bedzie dobrze, ale bardzo słuszna uwaga. Cytat Osobiście wziąłbym cube, nie widzę sensu kupowania roweru za 10k kiedy nie jest to twoja domyślna aktywność. Zresztą upgrade kit 105 di2 kosztuje 4k więc nawet jeśli za 2-3 lata uznasz, że chcesz mieć 12s to wyjdzie cię to na jedno co kupno nowego roweru dzisiaj. W sumie nawet taniej bo ultegre pogonisz Ciekawa perspektywa z tą podmianką w przyszłości ewentualnie. Dziękuję za uwagi, mocno zbliżają mnie do (nome-omen) używki Cytuj
FigoiFago Napisano 28 Maja Napisano 28 Maja Kupiłem takiego Cube jakieś 3 tygodnie temu. Jak masz pytania to pisz. 1 Cytuj
DzikiKaczor Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu (edytowane) W dniu 28.05.2025 o 10:24, Mihau_ napisał: Ridley z Hiszpanii - weryfikowałeś temat dochodzenia roszczeń gwarancyjnych? Osobiście wziąłbym cube, nie widzę sensu kupowania roweru za 10k kiedy nie jest to twoja domyślna aktywność. Zresztą upgrade kit 105 di2 kosztuje 4k więc nawet jeśli za 2-3 lata uznasz, że chcesz mieć 12s to wyjdzie cię to na jedno co kupno nowego roweru dzisiaj. W sumie nawet taniej bo ultegre pogonisz Niestety, okazało się, że ten Cube ma przekoszony hak. Dodatkowo miał spore odpryski na przerzutkach i hamulcach oraz część ramy wyglądala jakby była pomalowana tandetnie jakąś inna farbą niż oryginał. Co prawda sprzedawca zachowal się w porządku i opłaciłby serwis tego haka i dał jeszcze dodatkowy minimalny rabat, ale jednak to było zbyt dużo mankamentów jak dla mnie i zdecydowałem sie zwrócić towar po zasięgnięciu opini w lokalnym serwisie. Jednak chyba wolę dopłacić te 2-3k i mieć spokojną głowę. I czy w tej sytuacji można coś polecić z Di2 poniżej 10k? Czy mam trochę zbyt wygórowane oczekiwania i raczej poniżej 10k nic nie znajdę w PL i musze się nastawić na zagraniczny sklep i związane z tym ewentualne przeboje ze zwrotem/gwarancją? PS. Ewentualnie używka wchodzi w grę, ale tylko w Warszawie, tak żebym mógł spokojnie na miejscu obejrzeć. Edytowane 16 godzin temu przez DzikiKaczor Cytuj
DzikiKaczor Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu (edytowane) Nie mogę już edytować, sry za post pod postem. Znajomy jeszcze taką znajdźkę podesłał: https://swietnyrower.com/product/rower-szosowy-felt-fr-advanced-105-di2/ W takim porównaniu co lepsze? Ridley czy Felt? Ridley, dla przypomniena: https://cicloscorredor.com/en/endurance-bikes/19099-112233-ridley-fenix-disc-glossy-white-105-di2-12s-road-bike.html#/1-size-s/8-colour-white EDIT: Eh, ten sklep swietnyrower to scam Edytowane 14 godzin temu przez DzikiKaczor sklep scam Cytuj
marcesco Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Nie wiem, jakiego rozmiaru szukasz, ale na Bianchi wpadają ostatnio promocje, np.: https://www.bike-discount.de/de/bianchi-sprint-icr-shimano-105-di2-1 https://www.bike24.de/p1929550.html?sku=3140891 Cytuj
DzikiKaczor Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu (edytowane) Dzięki za propozycje, ten pierwszy nawet fajny, przyjrzę się (wiadomo ile może ważyć orientacyjnie? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej infomacji). A drugi jest mechaniczny 😅 Szukam rozmiaru ~58 (185cm, ~88cm przekrok). Edytowane 11 godzin temu przez DzikiKaczor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi