gabrielxxx Napisano Wtorek o 19:22 Napisano Wtorek o 19:22 Hej, mam scotta genius mc10 z 2008 roku. Nabyłem go kilka dni temu. I mam do Was pytanie - czy jest sens zabierać się samemu za przeserwisowanie tylnego dampera (on jest jakiś podwójny) oraz przedniego amora, który jest z Foxa. Nie mam pojęcia kiedy było coś przy nich robione. Ogólnie w ładnym są stanie nie porysowane, blokada działa, jedynie przedni na jednej władze z uszczelki troszkę popuszcza oleju jak się ugina. Czy to czynność w miarę do ogarnięcia czy tylko serwis sobie z tym poradzi? Pozdrawiam Was. Cytuj
uzurpator Napisano Wtorek o 19:32 Napisano Wtorek o 19:32 Widelec jest pewno do zrobienia w miarę samodzielnie. Damper oddaj na serwis, i spodziewaj się sporej kwoty, bo to nie tylko nietypowa bestia, ale także już nieprodukowana. 1 Cytuj
gabrielxxx Napisano Środa o 08:11 Autor Napisano Środa o 08:11 Dzwoniłem do 2 serwisów odnośnie tego dampera. W 1 gość powiedział, że to już olejów nie ma nigdzie, uszczelek itp, że ogólnie na złom się nadaje bo nie ma podzespołów, aby go serwisować. Trochę mnie tym wystraszył... W 2 serwisie powiedział, że jak nie jest mechanicznie uszkodzony to normalnie można serwisować ok. 350zl. Czy macie Koledzy może jakiś serwis sprawdzony, zaufany, aby tam się zorientować? Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 08:14 Napisano Środa o 08:14 (edytowane) Nie korzystałem, ale spróbuj w Wichu. Edytowane Środa o 08:15 przez chudzinki 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi