mocart Napisano 18 Maja Napisano 18 Maja Nie będzie to długi post ale konkretne pytania. Ostateczne ostatnio zdecydowałem się i kupiłem wspomnianą w tytule piastę. Z tego co widzę podłączenie do przewodów dynama zaproponowane przez producenta nie jest zbyt złożone. 2 złączki 4.8 na wciski. W porównaniu do Shimano czy też Shutter Presision jest to bardzo proste rozwiązanie i tu się zastanawiam czy przy wielokrotnym zdejmowania koła bardziej bezpiecznie. Mam wrażenie że wypinając takie złączki z piasty przy każdorazowym zdejmowaniu koła może doprowadzić do zniszczenia pinów, które wbudowane są w piastę. Widziałem też ze ludzie stosują jakieś dodatkowe przejściówki w takim podłaczniu piasty do oświetlenie. Pytanie , czy ktoś z Was jak ma zamontowaną tą piastę t podłączył ją przez jakąś przejściówkę i jaką czy stosujecie firmowo zaproponowane connectory ? Cytuj
leejoonidas Napisano 19 Maja Napisano 19 Maja Wtyczka do dynamo Shimano pasuje szerokością, jedynie grubość wewnątrz jest większa i trzeba małą płytkę do środka wsadzić o grubości 1mm aby idealnie pasowało, na zdjęciu jest to ten żółty element. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi