Fenomen1717 Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja Cześć, dopiero co kupiłem (używaną) Meride… po kilkudziesięciu km odpadła lewa strona korby. Założyłem z powrotem i zdziwiła mnie ilość wieloklinu który nie jest wykorzystany (zdjęcie) jakby nachodziło na połowę. Że się nie znam na rowerach i powracam na po latach z wiedzą zerową… znalazłem na necie że powinna być zaślepka (zdjęcie) kupiłem i próbowałem dzisiaj złożyć i niespodzianka - gwint pasuje do korby lecz po założeniu części z pedalem nie sięga do korby. Ktoś podpowie co mogę jeszcze zrobić? Cytuj
Mihau_ Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja Nie masz jakiejś podkładki na prawym ramieniu? Jeśli tak to pewnie rama boost a korba "zwykła" i ktoś linię łańcucha ratował Cytuj
Rafał87 Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja Zdecydowanie tak nie powinno być, dodatkowo brak plastikowego elementu przez który przechodzą dwie śruby zaciskające ramię na osi, ten plastik ma taki drucik który wchodzi w otworek z boku osi widoczny na drugim zdjęciu, jeśli ten drucik nie wypada w otworze to już znak że coś nie tak. Cytuj
pecio Napisano 7 Maja Napisano 7 Maja @Fenomen1717 zrób foto drugiej strony co jest między suportem a ramieniem . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi