seba8121 Napisano Środa o 10:23 Napisano Środa o 10:23 (edytowane) Kupiłem na szybko bez zastanawiania się damper DT 535one. Sugerowałem się tylko długościami montażowymi 165x45 i to się zgadza, oraz rodzajem mocowania trunion i to też się zgadza. Różnica to szerokość dolnego mocowania, ale tutaj bym dokupił jakieś tulejki czy coś dorobił. Największy problem mam ze średnicą dolnego mocowania, myślałem, że to standard 15mm, a DT 16mm. Szukam jakiś redukcji, ale nic nie mogę znaleźć. Czy występują różne średnicę ? Wiem, że są tulejki z 15 na mniejsze. Ale co z tym zrobić. ? Okej mam odpowiedź z DT, to montaż na Ball Jonit, a ja potrzebuje DU. Sądziłem że po wyprasowaniu będzie zwykłe 15mm. Człowiek uczy się całe życie. Edytowane Środa o 10:25 przez seba8121 Cytuj
KSikorski Napisano Środa o 10:25 Napisano Środa o 10:25 Hasło do wyszukiwarki "DU bushing DT Swiss" ? Cytuj
seba8121 Napisano Środa o 10:38 Autor Napisano Środa o 10:38 (edytowane) @KSikorski Tylko, że u mnie tulejki, dolna oś i otwory są na 15mm, więc raczej niczym tego nie zredukuje. Po szukaniu według twojego hasła są redukcję, ale na mniejsze średnicę. Otrzymałem wiadomość od Dt4you, że nie ma możliwości zredukowania tego otworu do 15mm. Edytowane Środa o 10:48 przez seba8121 Cytuj
marcin_ostrów Napisano Środa o 11:42 Napisano Środa o 11:42 Oj zaraz nie ma ... To że producent nie przewiduje nie oznacza że Ci np http://www.proshox.com/ nie dorobi A tak swoją drogą skąd brałeś ( chociaż się domyślam ) i jaki to part number ? Cytuj
seba8121 Napisano Środa o 12:02 Autor Napisano Środa o 12:02 Kupiłem na OLX, szybko, szybko, bo mój FOX puścił soki. A w niedziele zawody. Raczej nie będę nic dorabiał, bo chciałem go i tak tylko na chwilę jako awaryjny jak mój będę serwisował / albo wyślę do serwisu. Ten raczej sprzedam, a zamówię coś w standardowym mocowaniu. Cytuj
wr81 Napisano Środa o 16:04 Napisano Środa o 16:04 4 godziny temu, marcin_ostrów napisał: A tak swoją drogą skąd brałeś ( chociaż się domyślam ) Domyśleć się poprzedniego popśrednika przed olx teudno nie jest Na szybkie tanie ersatze to teraz chyba bike discount przebija wszystko: https://www.bike-discount.de/en/search?p=1&q=165x45&o=3&n=48 czyli powiedzmy od 60 EUR dla 165x45, odrzucając te tańsze bez blokady i e-bike tuned. Ale na niedzielne zawody to już można nie zdążyć... P.S. na b-d obecnie najtańsze dampery od 20 EURO (185x55 deluxe) - aż się zastanawiam czy nie kupić w celu nauki serwisowania... Cytuj
seba8121 Napisano Środa o 17:41 Autor Napisano Środa o 17:41 DT kupiony "używany" nie wiem kogo masz na myśli. Bike doscount ceny fajny, tylko nie ma tam nic pod blokadę z manetki 2p. W ogóle jakiś okrojony wybór 165/45. Chyba wezmę póki co Rockshox sidluxe select +. Ogromna różnica między ultimate ? Select + da się wyrwać nowy za 570zł, ultimate trzeba 1k dołożyć. Cytuj
wr81 Napisano Środa o 18:45 Napisano Środa o 18:45 Ok, od pewnego czasu tzw. kontrowersyjny outlet upłynnia spore partie amortyzatorów wszelakich (przód, tył i sztyce) DT Swissa, No ale w Twoim przypadku trzeba sobie jasno powiedzieć że nie jest to miejsce do kupowania czegoś co jest potrzebna na sprecyzowaną datę (a sczególnie odległą o tygodnie, o dniach nie mówiąc). P.S. biorąc pod uwagę skok wyfaje mi się że z oferty DT Swissa bardziej mógłby podpasować lżejszy r232.. Cytuj
seba8121 Napisano Czwartek o 05:12 Autor Napisano Czwartek o 05:12 Gdybym celował typowo w DT to na pewno bym wziął 232. Tutaj jak jak pisałem, był zakup tylko na chwilowe zastępstwo i żeby leżał jako awaryjny, więc zależało mi na jak najniższej cenie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi