Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pierwsza propozycja to Twój wybór bo w reszcie albo silnik słaby albo widelec słaby albo cena. 
Zwróć uwagę jeszcze na ten rower https://www.bike-discount.de/en/radon-render-9.0-750-2 i ten https://www.bike-discount.de/en/radon-render-8.0-625-2 ale powtórzę, spoko jest pierwsza opcja. 
p.s. 

a, no i ten 

https://www.bike-discount.de/en/radon-render-10.0-750-ms

Edytowane przez XC100S
Napisano (edytowane)

Niestety te 3 propozycję chyba odpadają bo waga jest na styku mają tylko 135kg w totalu 😕 rower 23,85-24,35 ja 110-115 to daje 133,85-139,35 a czasem jakiś mały plecak też się weźmie to już grubo będzie przekroczone. Nie wiem jak się odnosić do tych wag czy to jest taki max max czy np zapas 10kg więcej jest🤔 A ten superior co wstawiałem ma total 150kg. Do tego ma całkiem sporą baterię i silnik boscha CX(szkoda ze 4 gen a nie 5) z tego co słyszałem to chyba bosch ma najlepsze silniki poprawcie mnie jeśli się mylę. Co do amortyzacji to totalnie się nie znam co jest od czego lepsze😭 A przerzutki i hamulce to w większości mają to samo.

Edytowane przez Starovar
Napisano (edytowane)

Co Ty, daj spokój z tą wagą. 
Ja mam 120 kilo mięśni i tłuszczu i „latam” na tym Radonie. 
Carbon rama też luz. 
Złamałem Foxa 36 i koło a główka ramy w Cubie jest cała.  

Edytowane przez XC100S
Napisano (edytowane)

@XC100S A jak mówisz wato dopłacać/czekać na coś z boschem 5 gen? Duża jest różnica między 4 a 5? I czy to prawda że najlepsze silniki są od boscha czy coś innego też spoko jest?

Edytowane przez Starovar
Napisano (edytowane)

Moc na kole jest ta sama natomiast … obejrzyj to 

i resztę jego filmów 

Ja w tym roku kupiłem Rendera 9 z 4 Gen 

Edytowane przez XC100S
Napisano

W sobotę zrobiłem wycieczkę na Cube Stereo E one44 z wypożyczalni. Była to nówka sztuka. Rower za ok. 17 tysięcy. Czyli pasuje do tematu. Tu specyfikacja. https://www.cube.eu/pl-pl/cube-stereo-hybrid-one44-ex-800-blackline/802200

Wycieczka miała ponad 1200m podjazdu i 26km (na Szyndzielnię, Gaciok, Rockendrolla, Kozia, Twister i jeszcze raz na Kozią Deglezjowym i jeszcze Twister). W trybie EMTB (prawie cały czas, troszkę tylko na eko i trour), na koniec zostało mi 52% z baterii 800Wh. (Ważę 71kg). 

Wrażenia. Świetny napęd. Ruszenie pod górę, podjazdy, których analogowo bym nie podjechał - bajka. Rower wspomaga super intuicyjnie, płynnie i gładko. Nie mam dużego doświadczenia z elektrykami, ale ten to siła i łagodność w jednym. W innych narzekałem na za duże szarpnięcie przy ruszaniu, tu wspomaganie w ciasnych zakrętach i na stromych podjazdach było idealne. Napęd Shimano 12s - klasa, choć pewnie utrzymanie Cues było by tańsze. Hamulce adekwatne. Zawias - pluszowy. Ten dość prosty Psylo w porównaniu do mojego Foxa 36 z Grip2 jest mega czuły, płynny i miękki, natomiast bardziej się zapada, mniej progresji. Zawieszenie jak w amerykańskich krążownikach, a nie w sportowym wozie, ale bardzo wygodne. Jazda po takich prostszych trailach jest bardzo fajna. Pozostaje masa. 27kg to dwa razy więcej niż mój full analogowy. Przenoszenie tego przez zwalone drzewa było mordęgą. Nie czułem tego jednak jadąc, a raczej czułem jako zaletę - przy pokonywaniu przeszkód. 

Ogólnie fajny pakiet, z dobrym napędem nadający się w góry, pod warunkiem, że nie trzeba go nosić. Największy plus to praca napędu. A największe zaskoczenie to komfort prostego widelca.