karolsz1 Napisano 24 Marca Autor Napisano 24 Marca Po odbiorze rowery zrobię markery na wszystkich śrubach i będę obserwował, nic innego na razie nie mogę zrobić. Gdy sytuacja się powtórzy czeka mnie ponowny serwis i pewnie jakaś batalia z nimi. A może ja poprostu za lekko ją odkręciłem, nie wiem. W każdym razie dokrecalem dość mocno ale z czuciem żeby gwintu nie zerwać, ale "z czuciem" to pojęcie względne🙂 Mam jeszcze dobrego gościa od rowerów w okolicy i zasięgnę u niego opinii. Cytuj
Kosteek Napisano 2 Kwietnia Napisano 2 Kwietnia Dałbyś prosze namiary gdzie mógłbym kupić tą śrube? Niestety nie zauważylem luzu w czasie i wypadla mi gdzies podczas jazdy. Cytuj
karolsz1 Napisano 2 Kwietnia Autor Napisano 2 Kwietnia Właśnie teraz jest ten problem ze nie ma nigdzie do kupienia tej śruby. Wcześniej kupiłem ją tutaj: https://www.mtbiker.pl/shop/czesci/ramy-i-haki/haki-i-akcesoria/ghost-sruba-z-lbem-plaskim-do-szpilki-m10x217-mm-p285126.html Aktualnie chyba tylko do zamówienia przez serwis od producenta. Cytuj
karolsz1 Napisano 14 Kwietnia Autor Napisano 14 Kwietnia Rower odebrany po prawie 3 tygodniach. Tyle czasu czekali na śrubę od producenta a mało tego i tak jej nie dostali. Naciskałem żeby zrobili podmiane z innego roweru i ostatecznie "centrala wyraziła zgodę" 😄 Ogólnie śruba wkręcona na klej, uwaga żeby co pewien czas sprawdzać czy się nie odkrecają śruby zawieszenia i tyle. Poznaczyłem śruby, zobaczę za pewien czas jaki jest efekt. Cytuj
Deym0n Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Poratuje ktoś linkiem? Śruba wypadła, gwint cały no i lipa. Rower ma 2 tygodnie. Dziękuję Cytuj
karolsz1 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu To usterka fabryczna tych rowerów, rozmawiałem ostatnio z 2 osobami które mają też ten sam rower i oni również mieli odkręcającą się śrube, ta samą. Jedyne wyjście to serwis i niech zamówią śrubę. Podpowiedź taki myk że możesz wykręcić sobie również druga taka śrubę i powiedzieć że wykręcimy się dwie, a to dlatego żeby serwis zamówił dwie śruby i będziesz wtedy miał jedną na zapas. Mi powiedzieli że nie mogą zamawiać więcej niż potrzeba, mega dziwne i ciekawe czy tak faktycznie jest ale serwis ze sklepu CR działa mega dziwnie i na pewno nic u nich więcej nie zrobię poza reklamacjami. Cytuj
Tyfon79 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu @karolsz1 a u ciebie jak od tego kwietnia? Jest ok czy odkręca się? Cytuj
karolsz1 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Wszystko ok, żadna śruba ani drgnie. Myślę że po sezonie będę robił serwis zawieszenia to się okaże na co wklejona jest ta sruba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi