Skocz do zawartości

[Kaseta] Problem z wyborem

Pawel.nowak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
32 minuty temu, afly napisał:

Masz wolnobieg, żadna kaseta nie będzie pasować.

Dziwne oglądając filmiki słyszałem że wolnobieg ma bębenek w środku i zamówiłem kasetę. Czyli wolnobieg wejdzie na to bez problemu ?

Napisano
Godzinę temu, afly napisał:

Masz wolnobieg, żadna kaseta nie będzie pasować.

Czy możliwe żeby to był bębenek wolnobiegu? Czyli muszę to odkręcić ?

Napisano

Dziwnie to wygląda. Z niczym mi się to nie kojarzy, ale wygląda jak bębenek piasty (czyli sprzęgło z mechanizmem zapadkowym jest w środku), na który wchodzi jakaś nietypowa kaseta. Są jakieś napisy na piaście? Jak wyglądają stare zębatki? 

Napisano

Możliwe że jest to bębenek wolno biegu przy zdejmowaniu kole zębatki się rozleciały a na zębatkach pisze 14-28T czyli oznaczenia w wolnobiegach

8 minut temu, marvelo napisał:

Dziwnie to wygląda. Z niczym mi się to nie kojarzy, ale wygląda jak bębenek piasty (czyli sprzęgło z mechanizmem zapadkowym jest w środku), na który wchodzi jakaś nietypowa kaseta. Są jakieś napisy na piaście? Jak wyglądają stare zębatki? 

Możliwe że jest to bębenek wolno biegu przy zdejmowaniu koła zębatki się rozleciały a na zębatkach pisze 14-28T czyli oznaczenia w wolnobiegach

Napisano

Czyli prawdopodobnie to co pozostało na piaście to korpus wolnobiegu, a zdjąłeś tylko same jego zębatki. Teraz musisz zdjąć tą pozostałość, a do tego w środku musi być jakiś wielowpust lub ząbki, by klucz wsunięty w środek mógł się zaczepić. Tych standardów kluczy też było kilka (Shimano, Regina, Sachs-Maillard, Suntour itp.). Może któryś z kluczy na filmie będzie wizualnie odpowiadał typowi mocowania w środku. Na zębatkach lub ich nakrętce był jeszcze jakiś napis?

Napisano
34 minuty temu, marvelo napisał:

Dziwnie to wygląda. Z niczym mi się to nie kojarzy, ale wygląda jak bębenek piasty (czyli sprzęgło z mechanizmem zapadkowym jest w środku), na który wchodzi jakaś nietypowa kaseta. Są jakieś napisy na piaście? Jak wyglądają stare zębatki ? 
Na zębatce pisze superwin 14-28T w internecie sprawdziłem że jest to standard Shimano 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...