Janux Napisano 27 Czerwca 2024 Napisano 27 Czerwca 2024 Cześć, Jestem totalnym laikiem w sprawach rowerów. Czytam i dokształcam się, ale chyba jeszcze długa droga przede mną... Chciałem Was zapytać o poradę bo mam taki przypadek: Rower w budżecie 3500-4500 Na wysokość 188 cm i wagę 95 kg Wszechstronny - głównie na sztury, chodniki, okazjonalnie wzgórza z twardą nawierzchnią - nic wyczynowego, bardziej jazda z rodziną, okazjonalnie 1-2h jazdy samemu Relatywnie zrelaksowana pozycja - przy tym wzroście i pracy za biurkiem ból pleców potrafi dokuczać Cudo to by było gdyby dało się tam siodełko z maluchem zamontować W pierwszej kolejności mogę rezygnować z siodełka i idealnej pozycji. Polecono mi Polygon Heist X7 oraz Trek Dual Sport 2 Gen 5 2023. Doradzi ktoś jaki byłby najlepszy kompromis i dlaczego? Co powinno być priorytetem? Sztywny widelec, amortyzator, coś innego? Wszelkie porady mile widziane. Jak macie też jakieś dobre sklepy w okolicach Wawy, które polecacie to chętnie zapoznam się z opinią. Z góry dziękuję pięknie! Janusz Cytuj
WaGiant Napisano 27 Czerwca 2024 Napisano 27 Czerwca 2024 Ja dorzuciłbym do zestawu gianta roam , a może też coś z decathlonu . Cytuj
Artur85 Napisano 27 Czerwca 2024 Napisano 27 Czerwca 2024 Przy takich wymaganiach ten rower powinien się bardzo dobrze sprawdzić. https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-920-sram-nx/_/R-p-352473 Przy tej promocyjnej cenie, raczej bezkonkurencyjną pozycja. Dobrej jakości i bardzo uniwersalny napęd, powietrzny widelec, niska waga, wygodna pozycja, fotelik też ogarniesz bez problemu. 1 Cytuj
Janux Napisano 28 Czerwca 2024 Autor Napisano 28 Czerwca 2024 Dzięki za odpowiedzi. Szczerze to obawiam się z Decathlonu cokolwiek kupować. To co kupiłem maluchowi jakiś czas temu to dramat... Ten Riverside to ich marka? Co do Gianta i tych, które ja wymieniłem - który byście wybrali i dlaczego? Co powinno być priorytetem przy wyborze? Cytuj
Artur85 Napisano 28 Czerwca 2024 Napisano 28 Czerwca 2024 (edytowane) Ja akurat większość wyposażenie sportowego i turystycznego kupuję w deca (rowery również) i mam odwrotne doświadczenia. Co do innych roweru, to równie świetnym wyborem co powyższy Riverside, jest Giant Roam 0 lub Roam 1, jednak różnica w cenie jest aktualnie spora. https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-0 Riverside i ten Giant oferują praktycznie to samo, Giant ma gorszej jakość korbę i pewnie koła, za to jest karbonowa sztyca. Edytowane 28 Czerwca 2024 przez Artur85 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi