pierotez Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Odświeżę temacik szczęk. Chcę reanimować Caad'a 10 na Shimano 105 5700 - klamki i szczęki. W przyszłości wymiana kół na karbony. W sumie już napęd i linki przeserwisowane, pozostała skuteczność hamowania. Czy przy klamkach 5700 mogę zapodać leprze hamulce typu BR-R8000, BR-R8010, BR-R8110? Linki na OLX mile widziane 😉 Cytuj
Mihau_ Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Cytat Czy przy klamkach 5700 mogę zapodać leprze hamulce typu BR-R8000, BR-R8010, BR-R8110? Oczy krwawią. Ciąg linki jest ciągle taki sam więc te szczęki będą kompatybilne z klamkami. Problem będzie w montażu bo 8010 i 8110 to direct mount a ty na pewno masz mocowanie wyłącznie na centralną śrubę. Zostaje więc 8000 1 Cytuj
pierotez Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Dzięki i racja panie na jedną śrubę (dual pivot coś tam) To jeszcze zapytam czy BRR8000 to będzie max co mogę dać i dać sobie spokój z poszukiwaniem? Teraz mam obręcze alu mach1 i klocki od 105. Hamowanie takie sobie ale w kryzysowych aukcjach dam radę wyhamować. Cytuj
Mihau_ Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Jeśli chodzi o skuteczność hamowania to 105/ultegra jest już naprawdę top Cytat klocki od 105 Klocki/wkładki dobrze hamują od ultegry w górę, jak będziesz miał karbonowe koła to swiss stop *choć imo karbonowe stożki do caad'a to tak jak świni siodło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi