Skocz do zawartości

[10 000 - 15 000] Gravel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
W dniu 18.03.2024 o 19:38, Prixo napisał:

Hej,

informacyjnie, żeby podsumować wątek. Finalnie chyba zdecyduję się na zakup Argon 18 Dark Matter: https://wertykal.com/pl/p/Argon-18-Dark-Matter-28-Rival-AXS-Inferno-Red/10668

Udało nam się fajnie zbić cenę (jako że jeden znajomy też zdecyduje się na rower od nich). 

Finalnie 1 szt wyjdzie 13 900 plus do tego wertykal dorzuca bike fitting.

Wydaje mi się to całkiem dobrą ofertą za tą konfigurację.

Dzięki wszystkim za cierpliwość i przydatne rady :)

Mają na Ciebie rozmiar?Bo tu na stronie słabo z rozmiarami.Mogą mieć coś więcej w sklepie niż na stronie?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Cześć wszystkim.

wracam żeby podsumować. Finalnie zdecydowałem się na zakup Argon DarkMatter. Finalnie wyszło 14 200 z bike fittingiem w cenie.

Jestem już po kilkuset kilometrach i jestem super zadowolony. Mega wygodna pozycja, super się prowadzi. Czuć ze szuter to jego naturalne środowisko :)

Moje poprzednie rowery; cross już sprzedany i myślę że kolarkę również finalnie sprzedam.

Super jest móc wjechać wszędzie i się po prostu zgubić, poznać nowe miejsca :)

Dzięki Wam wszystkim za porady, często sprzeczne, ale finalnie bardzo pomocne! :) 

Jeśli ktoś miałby jakieś pytania/prosby o opinie - dajcie znać :)

3c04e4d5-47d0-45f9-a3af-4962e682c9ba.jpeg

94d213aa-0621-4502-aa90-c5b61f5e9963.jpeg

Napisano

Elegancka maszyna.

Mam dwa pytania:                                                                                                                                                                                                                                   

1.Czy ważyłeś go może? Jeśli nie, czy miałbyś możliwość zważenia?                                                                                                                                                 

2. Czy -przy napędzie 2x- zmieści się opona szersza niż 40 mm, np.45?                  

Napisano

Cześć,

@Chociemir:

1. Tak, katalogowo 8,8 i chyba tyle rzeczywiście bo z pedalami i pompką jest jakieś 9kg

2. Wiesz co nie sprawdzałem, ale w Wertykalu mówili że robili testy z 45 i weszła. 

;)

Napisano

Katalogowo to wiem, miałem nadzieję, ze znasz dokładną masę.

Co do prześwitu to wystarczy wziąć suwmiarkę czy nawet zwykłą miarkę i zmierzyć czy po założeniu szerszych opon byłobyby jeszcze miejsce na ewentualne błoto. No nic, poradzę sobie inaczej.

Napisano

Tak jak napisałem- waży 9kg z zamontowanymi pedalami Shimano Spd. Same pedaly jakieś 350g więc sam rower jakieś 8,65 (może to dlatego że wymieniałem mostek na krótszy)

Jeśli chodzi o tą oponę, to ogranicza Cię moduł przerzutki przedniej z baterią. Przy moich fabrycznych oponach (38) mam jeszcze 8mm „zapasu” do samej baterii. 

pzdr :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...