Skocz do zawartości

[suport] Giant TCR Advanced

TheJW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj fabryczny suport w mojej szosie zaczął niezbyt wesoło chrupać, do czego po trzech sezonach ma całkowite prawo ;) więc przyszedł czas na jego wymianę.
Na pewno jest to Press-Fit. Z informacji, które znalazłem na stronie producenta wynika, że jest tam mufa szerokości 86mm, natomiast nie ma nic o średnicy.
Moim zdaniem (i na podstawie informacji z sieci) będą tam pasowały BB72-41b, BB92-41b (86,5mm) i podobne, ale może ktoś z Was wymieniał suport w tej ramie i mógłby mi to potwierdzić na 100%?

Mogę oczywiście napisać do Gianta, ale zapewne zanim odpowiedzą, to Wy mi już to potwierdzicie i zdążę odebrać suport z paczkomatu. ;)

P.S. Wybrać któryś z suportów Shimano:
- SM-BB92-41B
- SM-BB72-41B (ku temu skłaniam się najbardziej, 77 zł OEM na allegro)
- SM-BB71-41B
- BB-RS500-PB
czy iść w innego producenta, może jakiś skręcany?

Napisano

Wsadzenie bb71 jest w zupełności ok, nie ma sensu wydawać 3x więcej na coś innego. Noooo chyba, że chcesz sobie łożyska wymieniać ale to ekonomicznie nieuzasadnione. 

Fabrycznie giant do tańszych modeli ładuje rs500 a do droższych 71/72

Napisano

BB-RS500-PB to chyba następca BB71, zgadza się?
BB72 jest na małych kulkach, więc na pewno szybko się u mnie posypie, tak więc albo BB71 albo RS500, tylko nie mogę znaleźć jakie są między nimi różnice. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...