Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

@burz podstawa w SBL  to zdefiniowanie modelu licznika i lampki . 

Wrzuć w pliku tekstowym  , napisz jaki licznik i jaka lampa . 

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

Licznik Garmin Explore, światło tylne Varia 515. Chcę, by działało to tak:
- Podczas hamowania włączał się stop, najsilniejszy tryb światła,
- Gdy radar wykryje zbliżający się samochód, włącza się tryb migający dzienny,
- W ciągu dnia światło wyłączone,
- W nocy światło włączone w trybie peletonu.

Warto coś jeszcze dodać do tych ustawień?

Skonfigurowałem od nowa, teraz tak to wygląda. Plik wsadowy:

###0,73535488:0,297207:1:#5,5!Stop:1:4:2:0A}-20!Uwaga:1:7:0:0I}0[1!Dzien:1:0:0:0Er0,s0!Noc:1:5:0:0Es0,r0!:1:5:0:0D=1##6,5:Varia 515:0:16777215:-1!2,:-1,Off:0!1,Solid:4!1,Peloton:5!1,Day Flash:7!1,Night Flash:6#0::#0:0#123!:123!#16733440#0#B3011##3#0#0

Edytowane przez burz
Napisano
W dniu 16.02.2026 o 15:32, pecio napisał:

Ciekaw jestem czy te nowe funkcje Varii 820 działałyby na Wahoo czy innych " chińczykach" .  ABY CHODZIŁY NAWET NA GARMINIE to musisz np takiego 1040 zaktualizować do najnowszego oprogramowania.

Od razu - nie. Ale jeśli garmin opublikowałby specyfikację / API tych funkcji, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby inni producenci je zaimplementowali w swoim czasie i wedle możliwości sprzętu. Na ten moment garmin mówi "nie dla psa kiełbasa".