Skocz do zawartości

[do 3000zł] uniwersalny rower

burmit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

potrzebuję pomocy w wyborze roweru, będę jeździł gównie po chodniku/ścieżce rowerowej, rzadko po lesie czy drogach polnych (myślę, że 90%/10%). Fajnie by było jakby rower nadawał się na krótkie jak i na długie trasy. Będzie wykorzystywany przez wszystkie pory roku. mam 175cm i ważę 75kg.

3000zł to maksymalnie ile mogę dać, dlatego w grę wchodzi także kupno używanego roweru.

Dziękuje.

Napisano
Cytat

jazda chodnikiem jest dozwolona wyłącznie w szczególnych sytuacjach

Przyznam, że jestem zdziwiony. Jeżeli nie było ścieżki rowerowej, to zawsze jeździłem chodnikiem i policja nie zwracała na to uwagi. 

Cytat

Jest sens w bawienie się w używane rowery? 

Zapomniałem w poście dopisać, że mogę jeszcze wziąć rower na raty i wtedy zwiększyć budżet do 5k. 

Napisano

Nieznajomość przepisów nie zwalnia z ich przestrzegania :P

A Dual Sport 2 jest na Twoje potrzeby wystarczający, w przyszłości można się pokusić o lepszą tylną przerzutkę i lepszy, powietrzny amortyzator. 

Napisano
30 minut temu, burmit napisał:

Jest sens w bawienie się w używane rowery? 

Jak się na tym nie znasz to nie.

30 minut temu, burmit napisał:

Zapomniałem w poście dopisać, że mogę jeszcze wziąć rower na raty i wtedy zwiększyć budżet do 5k. 

Największą wartością dodaną będzie powietrzny amortyzator ale czy warto do niego dopłacać jeżdżąc głownie po asfalcie to już kwestia dyskusyjna. Jakby co to giant roam 1 albo riverside 920

Napisano
Cytat

Największą wartością dodaną będzie powietrzny amortyzator ale czy warto do niego dopłacać jeżdżąc głownie po asfalcie to już kwestia dyskusyjna. Jakby co to giant roam 1 albo riverside 920

A co sądzisz o gravelu? Jest sens czy raczej cross w tym przedziale cenowym będzie lepszym wyborem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...