Skocz do zawartości
  • 0

Trek Boone 6

Gość bnm

Pytanie

Napisano

Mam okazję kupić dość okazyjnie Treka Boone 6, jak sądzicie na ile ma to sens używanie go jako takiej szosy z możliwością wjechania w teren ? Porównując w bikeinsights geometrię to wychodzi mi stack/reach równy 1.5.1 (mój obecny rower ma 1.51:1) - boon ma o 4 mm krótszy stack i o 1mm dłuższy reach - tak że różnica nie jest duża.

Pytanie tylko czy za kwotę ok 14k warto czy może w tej kwocie jednak poszukać gravela który lepiej się jako taki road+ spisze ?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja nie planuje tym brać udziału w szosowych ustawkach, raczej jak już z kimś jadę to z gravlowcem jakimś :) Aktualnie też mam 1x i nie narzekam w sumie.

Podoba mi się idea isospeeda, nie wiem na ile to jest uciążliwe z serwisie/obsłudze - sama waga roweru nie jest dla mnie aż tak istotna, wiadomo że w granicach rozsądku, nie chce 15kg kloca :D Tak przeanalizowałem swoje trasy i wychodzi mi na to że tak z 70% to asfalty, które muszę pokonać żeby dotrzeć w fajniejsze już nie asfaltowe rejony.

W zasadzie to początkowo celowałem w gravela lub endurance z możliwością wsadzenia szerokich opon - ale w przypadku endurance to i tak dodatkowym kosztem będzie zmiana przerzutki na coś z sprzęgłem, a akurat trafiła się super okazja na tego Trek (prawie 6tyś mniej), a że rower to prawie że nówka - ma zrobione ok 500 km dlatego zastanawiałem się nad jego zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...