brt Napisano 19 Lipca 2023 Napisano 19 Lipca 2023 Cześć, Próbuję wymienić kasetę xg1275. Czynność wykonywałem wcześniej w innych rowerach i zajmowała parę minut tak tutaj po zdjęciu starej, nie jestem w stanie nowej osadzić w pełni na wypustach na bębenku( tak mówi manual ze srama). Filmy na youtube natomiast pokazują, że kaseta osiada trochę i resztę dociągamy. Probowałem drugiej metody i finalnie nie siedzi w pełni do końca wiec coś robie źle. Wiem,że temat z d… ale serio nie wiem w czym problem. Za wszelkie podpowiedzi wielkie dzięki.
Mod Team bogus Napisano 20 Lipca 2023 Mod Team Napisano 20 Lipca 2023 Kaseta GX pod bębenek XD, więc zakładając powinna minimalnie wejść w wielowypust, a następnie kręcisz kluczem do oporu i następnie kluczem dynamometrycznym dociągasz z siłą 40 Nm. W czym jest problem? Kaseta rusza się po zamontowaniu?
PawelW84 Napisano 20 Lipca 2023 Napisano 20 Lipca 2023 Kaseta ma gwint, bez dokrecenia jej nakretki nie dojdzie do końca. Musisz trafić w wieloklin a później złapać gwint i dokrecic
brt Napisano 20 Lipca 2023 Autor Napisano 20 Lipca 2023 Po dociagnięciu widzę, że nie wchodzi do końca na wieloklin a dwa, że nie kręci się równo jak powinno. Od pierwszej próby robiłem to bardzo uważnie a wyglada na to, że gwint został uszkodzony. Podjadę dzisiaj do serwisu- może coś pomogą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.