pawels237 Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Dzień dobry. Muszę wkrótce wymienić pedały po ok. 4k są już zużyte. I zastanawiam się nad pedałami platformowymi z wykręcanymi pinami bo zimą jeżdźę w miękkich butach. Widziałem pedały z 3 łożyskami maszynowymi (ok. 100zł) Chyba powinny wytrzymać dłużej albo wymienić łożyska .
chrismel Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Takie piny bardzo niszczą buty. Najlepsze są plastikowe okrągłe. Zapewniają bardzo dobre trzymanie a jednocześnie nie są zbyt agresywne dla obuwia. Czyli coś w tym stylu: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-rowerowe-dartmoor-cookie-pd2851/?v_Id=29919
Sansei6 Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Eee tam, mi jakoś pinów nie rozwalają, można zależy jakie buty
chopmaz Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 3 godziny temu, chrismel napisał: Takie piny bardzo niszczą buty. Najlepsze są plastikowe okrągłe. Zapewniają bardzo dobre trzymanie a jednocześnie nie są zbyt agresywne dla obuwia. Czyli coś w tym stylu: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-rowerowe-dartmoor-cookie-pd2851/?v_Id=29919 chrismel a polecisz coś podobnego, ale z porządnymi łożyskami? Miałem pedały author APD F13, przelatane kilkaset kilometrów, spokojna jazda i jeden pedał już się posypał.
marvelo Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 Praktycznie to samo co Dartmoor tylko pod marką Wellgo i taniej: Pedał rowerowy wellgo plast platformowy 2 szt. - MF15732 - 13757770285 - Allegro.pl Przy tej cenie to nie ma co się przejmować łożyskami. Spokojnie kilka-kilkanaście tysięcy kilometrów wytrzymają, a potem zakładasz nowe i tyle.
chrismel Napisano 11 Lipca 2023 Napisano 11 Lipca 2023 31 minut temu, chopmaz napisał: polecisz coś podobnego Tak jak napisał @marvelo. Nie przejmować się. Kilka tysięcy, może nawet ponad 10, kosz i kupić nowe. Używałem takich jakie akurat wpadły mi do koszyka przy okazji zakupów. Ale skoro koledze Authora tak szybko się posypały to może te omijać. Tylko pamiętaj o nasmarowaniu gwintu przy montażu żeby potem łatwo odkręcić.
chopmaz Napisano 12 Lipca 2023 Napisano 12 Lipca 2023 Dzięki, całkiem rozsądnie. Za takie pieniądze kupię dwie pary i spokój. A i tak pójdą do roweru, który najmniej jeździ. Na teraz włożyłem jakieś liche, które się walały w piwnicy. Wyglądają na bardzo delikatne, więc pewnie szybko zajadę i kupię te Wellgo.
pawels237 Napisano 12 Lipca 2023 Autor Napisano 12 Lipca 2023 A co powiecie o neco wp-101 na łożyskach maszynowych.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.