Skocz do zawartości

[pedały] jakie pedały do roweru treking-turystyczny

pawels237

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry.

Muszę wkrótce wymienić pedały po ok. 4k są już zużyte. I zastanawiam się nad pedałami platformowymi z wykręcanymi pinami bo zimą jeżdźę w miękkich butach.

Widziałem pedały z 3 łożyskami maszynowymi (ok. 100zł) Chyba powinny wytrzymać dłużej albo wymienić łożyska .

Napisano
3 godziny temu, chrismel napisał:

Takie piny bardzo niszczą buty. Najlepsze są plastikowe okrągłe. Zapewniają bardzo dobre trzymanie a jednocześnie nie są zbyt agresywne dla obuwia. Czyli coś w tym stylu: https://www.centrumrowerowe.pl/pedaly-rowerowe-dartmoor-cookie-pd2851/?v_Id=29919

chrismel a polecisz coś podobnego, ale z porządnymi łożyskami? Miałem pedały author APD F13, przelatane kilkaset kilometrów, spokojna jazda i jeden pedał już się posypał.

Napisano
31 minut temu, chopmaz napisał:

polecisz coś podobnego

Tak jak napisał @marvelo. Nie przejmować się. Kilka tysięcy, może nawet ponad 10, kosz i kupić nowe. Używałem takich jakie akurat wpadły mi do koszyka przy okazji zakupów. Ale skoro koledze Authora tak szybko się posypały to może te omijać. Tylko pamiętaj o nasmarowaniu gwintu przy montażu żeby potem łatwo odkręcić.

Napisano

Dzięki, całkiem rozsądnie. Za takie pieniądze kupię dwie pary i spokój. A i tak pójdą do roweru, który najmniej jeździ. Na teraz włożyłem jakieś liche, które się walały w piwnicy. Wyglądają na bardzo delikatne, więc pewnie szybko zajadę i kupię te Wellgo. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...