MIFOREQ Napisano 8 Lipca 2023 Napisano 8 Lipca 2023 (edytowane) Cześć Ostatnio zauważyłem lekkie strzelanie mniej więcej w odstępach pół sekundy może sekunda nie jest to takie typowe terkotanie tylko rzeczywiście strzelanie gdzieś z tyłu napędu w przerzutce lub kasecie zauważalne głównie na przerzutkach od 6 do 9 jest ono odczuwalne na korbach. napęd mam 1x12 jak coś to da. Całkowicie nie wiem o co może chodzić uprzedzając pytania - tak łańcuch mam dobrze przełożony przez wózek przerzutki. Dzięki z góry za pomoc Edytowane 8 Lipca 2023 przez MIFOREQ Cytuj
Maciek.B Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 Podaj jaki rower i jakie są wszystkie komponenty napędu? Ile ma przejechane itp. Itd. Cytuj
RabbitHood Napisano 9 Lipca 2023 Napisano 9 Lipca 2023 Powiem ci tak misiu - rower to nie dla ciebie skoro ci zawsze i wszystko strzela, skrzypi i piszczy. Cytuj
MIFOREQ Napisano 9 Lipca 2023 Autor Napisano 9 Lipca 2023 (edytowane) @Maciek.B giant trance 1 2019 napęd sram gx 1x12 przejechane ma kolo 500km dodam jeszcze że chyba pojawiło sie to po regulowaniu przerzutki tyle że biegi wchodzą idealnie tak samo w drugą stronę @RabbitHood Jak wiem że takiego strzelania wcześniej nie miałem a teraz nagle mam to chyba nie powinno tak być więc nie wiem po co takie nie potrzebne odpowiedzi piszesz jak ci sie nie podoba że dbam o swój rower żeby w nim wszystko chodziło dobrze to już twój problem Edytowane 9 Lipca 2023 przez MIFOREQ Cytuj
szuwar_1978 Napisano 14 Lipca 2023 Napisano 14 Lipca 2023 Dokręć kasetę i sprawdź czy zniknęło. Mam to u siebie ... kaseta XT M8000 i nie wiem dlaczego luzuje się nakrętka kasety. Dokręcone kluczem dynamometrycznym na 40Nm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi