Skocz do zawartości

[wymiana napędu i Hamulców] kross hexagon 2015

Kociemba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, 

zabieram się za wymianę napędu i hamulców w swoim rowerze.  O ile hamulce zaproponowano mi SHIMANO XT SM-RT76 i klocki SHIMANO BR-MT201 metaliczne EBC o tyle mam kilka pytań co do napędu. Znalazłem 3 interesujące mnie kasety: MICROSHIFT ACOLYTE 12-46, Shimano CS-HG51 11-32T, Sram PG-850 (12-23T lub 11-30T). Proszę o pomoc w wyborze ich.

Bardzo też proszę o dobranie jakiegoś napędu korbowego - 3 biegowy na kwadrat, jedyny jaki mi się rzucił w oczy to SHIMANO ALTUS, chyba że się nada to wtedy nie było tematu 😉

Rower już ma swoje lata i swoje też przeżył, chcę w miarę tanio, ale nie najtańszymi podzespołami go przywrócić do życia na rok może dwa lata, bez jakieś hardkorowej jazdy, zwykła jazda do pracy i raz na jakiś czas wypad na jakieś leśne drogi. Pozdrawiam.

Napisano
Cytat

Znalazłem 3 interesujące mnie kasety: MICROSHIFT ACOLYTE 12-46Shimano CS-HG51 11-32T, Sram PG-850 (12-23T lub 11-30T)

@Kociemba masz za szeroki zakres zainteresowań ;) . Coś mi się wydaje ze nie wiesz z czym się je te pogrubione numery. Jaka masz teraz kasete i jakie blaty? Wystarcza Ci to? Jest za ciężko? Za lekko?

Napisano

Właśnie miałem pytać odnośnie tych numerów, ale stwierdziłem że się najwyżej wydurnię.

Niestety nie jestem w stanie jakie mam teraz, na pewno coś z SHIMANO było i raczej było jednym z tańszych.

Napisano

Niestety mam już je usunięte, a allegro nie ma tak starych zakupów w historii.

Znalazłem za to co miałem zamontowane na początku: 

Kaseta / Wolnobieg :

Shimano Altus CS-HG31-8 11-32T

Korby:

SR Suntour XCC 42/32/22T

Może pomoże

Napisano
55 minut temu, Kociemba napisał:

Dzień dobry, 

zabieram się za wymianę napędu i hamulców w swoim rowerze.  O ile hamulce zaproponowano mi SHIMANO XT SM-RT76 i klocki SHIMANO BR-MT201 metaliczne EBC o tyle mam kilka pytań co do napędu. Znalazłem 3 interesujące mnie kasety: MICROSHIFT ACOLYTE 12-46, Shimano CS-HG51 11-32T, Sram PG-850 (12-23T lub 11-30T). Proszę o pomoc w wyborze ich.

Bardzo też proszę o dobranie jakiegoś napędu korbowego - 3 biegowy na kwadrat, jedyny jaki mi się rzucił w oczy to SHIMANO ALTUS, chyba że się nada to wtedy nie było tematu 😉

Rower już ma swoje lata i swoje też przeżył, chcę w miarę tanio, ale nie najtańszymi podzespołami go przywrócić do życia na rok może dwa lata, bez jakieś hardkorowej jazdy, zwykła jazda do pracy i raz na jakiś czas wypad na jakieś leśne drogi. Pozdrawiam.

Co to za hamulce, jak podałeś symbol tarcz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...