Skocz do zawartości

[Amortyzator] Kross Hexagon X1 skok 80mm - Amortyzator nie drga

zxav

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, zwracam sie o pomoc ponieważ ja sie w rowerach wogole nie specjalizuje, oddalem rower [Kross Hexagon X1] do serwisu po ostatnim "wypadku", przed oddaniem do serwisu przedni amortyzator normalnie dzialal lecz po odebraniu dzisiaj z serwisu amor wogóle nie drgnie, nie mam pojęcia dlaczego, być może jest na to bardzo łatwy sposób naprawy lecz ja poprostu nie ogarniam, Z góry dzieki za kazda pomoc 

Napisano

@kipcior Dzieki, mozesz polecic cos budzetowego? Nie potrzebuje czegos mega dobrego, A tak ogolnie to poprostu zastanawialem sie dlaczego ten widelec taki sztywny poniewaz przed serwisem normalnie dzialal. 

Napisano

Najlepiej podjedź do sklepu/serwisu rowerowego, bo i tak Ci to będą wymieniać, a nie chcę Cie w błąd wprowadzać. Zmierz skok amora, czyli górne golenie, bo najlepiej kupić o takim samym lub zbliżonym ale wtedy to tak max 20mm. Musi być rura prosta, u Ciebie powinna być 1 i 1,8 cala i pivoty.

Zapewne jakiś Suntour, najtańszy XCE może by tam podszedł. Żeby było jasne to nie jest nic dobrego, ale uginać się będzie. Od tego Zooma i tak wszystko będzie lepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...