Skocz do zawartości

[Prowadzenie linek] Problem z linką przerzutek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, 

Mam problem w nowym rowerze, mowa tutaj o Polygon Sisku T7. Podczas pracy amortyzatora/ramy linka przerzutki wychodzi i korba/zębatka zaczyna ocierać o pancerz. Szukam pomocy co z tym fantem zrobić, próbowałem trytytkami w tym miejscu na śrubę, ale to nic nie dało. Poniżej foty jak "wydaje mi się" że powinno być oraz jak linka wychodzi po kilku sekundach jazdy. Jakieś pomysły?
image.thumb.jpeg.99e81c70bacd187c43c37677059652ee.jpegimage.thumb.jpeg.e45298afa3ac4b5aac8bf5b5c1954a0b.jpeg

Napisano

Trzeba to złapać w kilku miejscach. Można za gwint od środka i widełki tylne. Tak by pancerz leciał jak najbliżej rurki. Na początek, aby to sprawdzić wstraczy taśmą elektro lub nawet zwykłą by sprawdzić najlepszą opcję.

Napisano

Obkupiłem się w trytytki, taśmę i nic z tego. Trytytki pękają/przesuwają się pod naciskiem. Napisałem do sklepu w którym zakupiłem rower czy to tak powinno być, a jak nie to co zrobić by było git. Wysłałem też od razu info do Polygona i polskiego suportu. Zobaczymy. Moim zdaniem jest to mocna wada, gdybym tak jeździł to co 100/150km wymiana pancerza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...