Skocz do zawartości

[Klocki hamulcowe] Zamienniki K05S-RX

keltu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z racji że tytułowe klocki kosztują obecnie plus minus 100 zł za komplet (tfu!) rozglądam się za jakimiś tańszymi zamiennikami.. Przeznaczenie to mechaniczne RS-505.

Znalazłem w sensownej cenie G05S-RX ale mam wątpliwości czy będą pasować.. ktoś coś? 

Napisano

Tak, miałem na myśli cenę za komplet na 2 koła. ;) W między czasie natrafiłem na EBC CFA734 ale to nadal ok 80 zł. nie licząc wysyłki. :wallbash:

Napisano

100 zł za komplet to nie tak źle w dzisiejszych czasach. Ciesz się, że w ogóle są, bo jak parę miesięcy temu szukałem klocków do GRX to Shimano miało braki. Poszukaj odpowiednika np. z Jagwire. Będą dobre ale niekoniecznie wiele taniej.

Napisano

Nie no ja rozumiem taką cenę w przypadku klocków do zacisków GRX ale mówimy tutaj o bieda-mechanicznych RS-305/RS-505 to jednak nie ta półka, ehh.

Edit: Zapytam jeszcze czy szukać wyłącznie żywicznych czy pół-metaliki też były by możliwe do zastosowania, tarcze to SM-RT10.

Napisano

Może pisać resin pad only - bo shimano ma tylko 2 typy 

Na takich tarczach bez problemu możesz użyć kevlarów, półmetali, ceramicznych. 

7 godzin temu, keltu napisał:

Nie no ja rozumiem taką cenę w przypadku klocków do zacisków GRX ale mówimy tutaj o bieda-mechanicznych RS-305/RS-505 to jednak nie ta półka, ehh.

Edit: Zapytam jeszcze czy szukać wyłącznie żywicznych czy pół-metaliki też były by możliwe do zastosowania, tarcze to SM-RT10.

Nie ma znaczenia jaka półka. 

W czterotlokach od 400 do saintów też masz te same klocki. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...