Kamil68 Napisano 31 Stycznia 2023 Napisano 31 Stycznia 2023 Czy ten środek do czyszczenia łańcucha co jest na zdjęciu poniżej mógł wyżreć lakier w rowerze? Bo podczas czyszczenia mogło parę kropelek z łańcucha nakapać na ramę (Raczej wydaje mi się że nie kapało bo łańcuch nie był niewiadomo jak mokry od tego środka tylko był wilgotny) i teraz nie jestem pewny czy miałem tak wyżarty lakier więc wolę się zapytać czy czasem ten płyn go nie mógł wyżrać. I jak coś łańcuch był czyszczony ręcznikiem który był nasączony tym płynem i wiem że powinno się robić „szejka” ale jakoś wolałem ręcznikiem.
Gość Napisano 31 Stycznia 2023 Napisano 31 Stycznia 2023 Nie wiem, może być dodał zdjęcia ramy? Tak czy inaczej: wątpie. Widzę w innym temacie. Przecież to obicia od łańcucha.
cervandes Napisano 31 Stycznia 2023 Napisano 31 Stycznia 2023 To są obicia a nie wyżarcia. Jedziesz, zaliczasz nierówności a łańcuch tłucze w ramę. Na to radą są osłony. Tanio - zawijasz kawałek starej dętki i zapinasz trytytkami. Amatory zakładają osłony neoprenowe. A jak jesteś gryzigramek to naklejasz jakieś coś typu naklejka Pro Bikegear... https://allegro.pl/listing?string=osłona neoprenowa
RabbitHood Napisano 31 Stycznia 2023 Napisano 31 Stycznia 2023 A jak jesteś prawdziwy pros to kupujesz za grosze folię oracle i oklejasz połowę roweru! Swoją drogą - dawno nie spotkałem się z rowerem, który by nie miał tam czegoś przyklejonego w fabryce.
Gość Napisano 1 Lutego 2023 Napisano 1 Lutego 2023 Widać że tam jest folia. Tyle że cienka jak bibuła i ma pewnie 10 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.