Gość Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Hej, Czy ktoś z Was ma zacisk poniżej? Nie ma z nim problemów? https://www.centrumrowerowe.pl/obejma-podsiodlowa-accent-evo-pd30822/ Podoba mi się, cena jest dobra, ale trochę mnie niepokoi że Velo/ Accent milczy na temat jego istnienia na oficjalnych stronach.
Tomek595 Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Podobno doskonale niweluje luzy powstające na styku oryginalnych ram Accent z oryginalnymi sztycami eliminując tym samym konieczność docinanie spacera z puszki po napoju 😉
Gość Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 No cóż, Accent nie zawsze był/ jest symbolem jakości, stąd właśnie pytanie. Mieli lepsze i gorsze komponenty. Mnie tylko zastanawia tak krótki gwint w samym zacisku. Mam wrażenie że max 4Nm właśnie wynika z tego, a nie tego że zacisk jest "filigranowy".
holdegron Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Otóż to, tak krótki gwint sprawdzi się tylko w ramie, gdzie wystarcza lekkie zaciśnięcie sztycy. Jak zaczniesz mocno dokręcać, to gwint w alu zaraz będzie nieobecny...
przemeg Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 AUTHOR ACO-315. Mam w obu rowerach, innej nie chce. Cena nieznacznie większa jak ten accent.
Gość Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 A po co mi zacisk z podwójną śrubą? Szukam czegoś minimalistycznego, a ten Accent spełnia moje wymagania. Zamówiłem, zobaczymy.
Tomek595 Napisano 29 Września 2022 Napisano 29 Września 2022 Grube mody się szykują na zimę 😉 Mam nadzieje że zrecenzujesz powyższy zakup 😆
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.