Skocz do zawartości
  • 0

Opony - pomoc w wyborze

Gość Karmazynowy.jeleń

Pytanie

Gość Karmazynowy.jeleń
Napisano

Panowie,

Jeszcze ostatnia prośba w sezonie, zmieniam koła z MAVIC OPEN PRO na DT SWISS RR511 Obecnie mam opony GP5000 S-TR  Te zrzucę i zimą sobie poczyszczę z mleka a chciałbym założyć te: https://allegro.pl/oferta/opona-pirelli-p-zero-velo-race-sl-tlr-700x26c-10239254910  Czy jest w nich coś na NIE? Mam te zaciski: https://bike.shimano.com/pl-PL/product/component/ultegra-r8100/BR-R8100.html i mimo, że podają max rozmiar opon 28mm, to jednak wymagają puknięcia przy zakładaniu, a przednie koło wyciągane jest codziennie. Ta opona ma 26mm i byłaby w sam raz. Chyba te 2mm nie sprawią, że komfort spadnie? Tylko nie ma ona podanych ciśnień min-max, ale to na pewno na oponie będzie.

Pozdrawiam i dziękuję 

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozumiem wyjaśniłem mi bardzo dobrze. A jeśli chodzi o ogólnie polecane opony to jakie są twoje typy. Nie jeżdżę na wyścigi lubię robić sobie dłuższe dystanse na szosie i nie lubię kapci :))  ale też nie chce jakiś dziwnych wynalazków tylko sprawdzone typy. Continental 5000 oraz Victoria a prócz tego?? Na pewno idę w oponki 700 x 28 i to będą docelowe. Co do asfaltu nie zawsze mam idealny u siebie ale też nie ma masakry. 

Napisano

Ogólnie polecane... ja to mogę co najwyżej napisać na czym mi osobiście dobrze się jeździ. Po pierwsze jestem zachowawczy w kwestii codziennych opon tzw. wołów roboczych czyli opon w okolicach 100-150zl bo to jest wg. mnie przedział cenowy w którym opony bywają trwałe a jednocześnie maja już przyzwoite właściwości jezdne. Skoro jestem zadowolony z czegoś to powielam wybór.  Droższe opony (takich mam dużo ale wcale nie polecam każdemu) przestają być "uniwersalne" bo to albo delikatne gumy do ścigania i nacisk jest położony na właściwości jezdne - w oczach znikają albo maja ścianki boczne "z ceraty" etc. - bo maja waty urywa a nie objechać świat, albo są specyficzne do konkretnego zastosowania i w innym są słabe i są często cięższe. Tak wiec na co dzień do przyzwoitego jeżdżenia ale bez ścigania - ja bym na nr.1 wstawił (z tego co używałem) Rubino G2. 

Napisano

Aktualnie masz już trzy pro (nastąpił rozdział podobnie jak w corsach). Zależy Ci na wytrzymałości to odpuszczasz wersję speed.

Ps. Vittoria ma fajnie prowadzoną stronę i czytelne pasujące do rzeczywistości opisy gum szosowych - warto sobie zajrzeć.

Napisano
Komu przysługuje zdolność upadłościową?
Heya i am for the primary time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out much. I hope to provide something back and help others like you aided me. Czy przedmiot leasingu wchodzi do masy upadłości?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...