Skocz do zawartości

[do 5000zł] mtb xc.

r7adek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Szukam roweru MTB XC do 5000 zł. Upatrzyłem Romet Mustang M8 oraz Kross Level 6.0 i Polygon Xtrada 6 w wersji 2x11. Ma ktoś te rowery i mógłby coś o nich napisać. Rower będzie używany rekreacyjnie po lesie i szutrach. Rower na wzrost 174 cm - pewnie 17''.

Napisano

Zamiast 500 lite wziąłbym Big nine pro - cena ta sama a lepsze obręcze i lepsze hamulce. Tyle, że 1x12 a nie 2x11
Ale skoro rockrider jest tańszy to bym wziął rockridera.

Napisano

1x12 a nie 2x11 robi różnicę jak by nie patrzył. Co do Rockriderów, mają dziwne geo sam będąc "na kupnie" sprawdzałem i Kellysa Gate i Rockridera, pierwszy odpadł bo napęd 1x, drugi ze względu na geo - dziwnie się prowadził, nie mogłem się nawet po 20 km przyzwyczaić jak na kobyle było. Meridę pokochałem po minucie na parkingu, rama wygląda obłędnie i prowadzi się super. Moim zdaniem wygląd ma znaczenie przy zakupie nowego, droższego roweru a nie ukrywajmy Rockridery stoją wieki w malowaniu za nawet Kellysem.

300 zł różnicy między Rockriderem a 300 Lite przy zakupie > 5000 zł to żadna różnica wg. mnie.

Napisano

Zgadzam się 200 - 500 zł w tą czy w tą nie robi mi różnicy. Ta merida 300 fajnie się prezentuje. Co do napędu sądziłem, że 2x11 da większe możliwości po asfalcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...