Skocz do zawartości

[do2000zł] Cross do około 2000zł dający frajde jazdy

adam65

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do zakupu roweru- budżetowego crossa do około +/-2000zł. Szukam oczywiście jak każdy- najlepszego roweru w tym budżecie. Zdaje sobie tez sprawę że przy tej kwocie nie mogę oczekiwać fajerwerków.

Jeżdżę po mieście i od czasu do czasu po okolicznych wioskach ale po utwardzonym terenie. Chciałbym wygodny rower a to na czym głównie mi zależy to aby był to rower który nie sprawi że "na ostatnim tchu" będę podjeżdżał na wzniesienia- ma mi ułatwiać jazdę :)

Odwiedziłem kilka sklepów. Przedstawiam to co oferowano mi w sklepach i proszę o opinie :)

WHEELER CROSS 6.2 
KANDS 1200
ROMET ORKAN 2
KROSS EVADO 3
UNIBIKE PRIME (marzy mi się flash ale przekracza mój budżet)

A może powinienem poszerzyć zakres poszukiwań o inne modele? Może macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź 🙂

Mój wzrost to 178cm. Tutaj mała dygresja- mierzyłem ramy 19" są niby ok jednak kroczem dotykam ramy. Tak powinno być?

Napisano

Orkan 2 jest generalnie OK, tylko amorek jest kiepski. Orkany z rocznika 2021 można kupić w dobrej cenie (tylko trzeba uważać na te z oznaczeniem LTD, bo mają specyfikację inną niż katalogowa). Reszty rowerów z listy nie macałem.

Na 178 cm wzrostu, to nawet rozmiar 21'' mógłby być dobry.

Napisano

LAZARO AERO V3 przekonuje mnie bo chyba jako jedyny ma wysokość ramy 76 a nie 80 jak w przypadku innych modeli ;) dopytam- te wymienione rowery według was będą gwarantowały podobny komfort samej jazdy? Czy warto czekać na jakieś wyprzedaże posezonowe ? 

Napisano

Nie liczyłbym na jakiekolwiek wyprzedaże, szczególnie w tym segmencie cenowym.

(Prawie) zawsze sztywny rower będzie mniej komfortowy, ale do takiej jazdy jak piszesz powinien być idealny. W razie potrzeby zawsze możesz założyć, przede wszystkim na przód, szerszą oponę 🙂.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...