adam65 Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 Przymierzam się do zakupu roweru- budżetowego crossa do około +/-2000zł. Szukam oczywiście jak każdy- najlepszego roweru w tym budżecie. Zdaje sobie tez sprawę że przy tej kwocie nie mogę oczekiwać fajerwerków. Jeżdżę po mieście i od czasu do czasu po okolicznych wioskach ale po utwardzonym terenie. Chciałbym wygodny rower a to na czym głównie mi zależy to aby był to rower który nie sprawi że "na ostatnim tchu" będę podjeżdżał na wzniesienia- ma mi ułatwiać jazdę Odwiedziłem kilka sklepów. Przedstawiam to co oferowano mi w sklepach i proszę o opinie WHEELER CROSS 6.2 KANDS 1200 ROMET ORKAN 2 KROSS EVADO 3 UNIBIKE PRIME (marzy mi się flash ale przekracza mój budżet) A może powinienem poszerzyć zakres poszukiwań o inne modele? Może macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź 🙂 Mój wzrost to 178cm. Tutaj mała dygresja- mierzyłem ramy 19" są niby ok jednak kroczem dotykam ramy. Tak powinno być?
Pablo59 Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 W którym miejscu ramy dotykasz? bo przy tym wzroście musiałbyś być wybitnie krótkonogi żeby to zaszkodziło ...
ArtGD Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 Orkan 2 jest generalnie OK, tylko amorek jest kiepski. Orkany z rocznika 2021 można kupić w dobrej cenie (tylko trzeba uważać na te z oznaczeniem LTD, bo mają specyfikację inną niż katalogowa). Reszty rowerów z listy nie macałem. Na 178 cm wzrostu, to nawet rozmiar 21'' mógłby być dobry.
remover Napisano 18 Sierpnia 2022 Napisano 18 Sierpnia 2022 Indiana x-cross 4.0. Lub dodaj 200 i kup Lazaro x-force v4. 21" na 178 to zdecydowanie za dużo. Rama 19.
chudzinki Napisano 19 Sierpnia 2022 Napisano 19 Sierpnia 2022 19 to max. A może https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v3-męski-2022_pid=464 ?
adam65 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Napisano 19 Sierpnia 2022 LAZARO AERO V3 przekonuje mnie bo chyba jako jedyny ma wysokość ramy 76 a nie 80 jak w przypadku innych modeli dopytam- te wymienione rowery według was będą gwarantowały podobny komfort samej jazdy? Czy warto czekać na jakieś wyprzedaże posezonowe ?
chudzinki Napisano 19 Sierpnia 2022 Napisano 19 Sierpnia 2022 Nie liczyłbym na jakiekolwiek wyprzedaże, szczególnie w tym segmencie cenowym. (Prawie) zawsze sztywny rower będzie mniej komfortowy, ale do takiej jazdy jak piszesz powinien być idealny. W razie potrzeby zawsze możesz założyć, przede wszystkim na przód, szerszą oponę 🙂.
adam65 Napisano 19 Sierpnia 2022 Autor Napisano 19 Sierpnia 2022 a gdyby w grę wchodziły też używane modele- na jakie powinienem zwrócić uwagę ? Kross evado ? a może coś takiego: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-miejski-szosowy-CID767-IDQeQRq.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=1 ???
chudzinki Napisano 19 Sierpnia 2022 Napisano 19 Sierpnia 2022 Uwagę zwróć na właściwy rozmiar i stan techniczny. Ten Speeder w rozmiarze 52 (u nich S/M) ma 4 cm dłuższą podsiodłówkę niż 19 cali w Aero.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.