Skocz do zawartości

[kierownica] Podkładka amortyzująca pod owijkę

munioman

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Swoim rowerem z barankiem jeżdżę po różnym terenie (głównie asfalt ale czasem z niego zjeżdżam).
Jako, że i tak będę zakładał nową owijkę pomyślałem, że miło by było mieć coś miękkiego pod nią w "strategicznych" miejscach.
Widziałem, że ergotec będzie miał niebawem coś takiego w ofercie https://www.ergonbike.com/en/product-details.html?anr=42500090&s=bt&a=lenkerbaender
tylko pozostają 2 kwestie, raz, że jeszcze nie mają dostępnych tych podkładek, dwa, że 30 euro troszkę by bolało. 

Czy jest u nas na forum ktoś kto ma konkretne doświadczenie z podkładkami pod owijkę i może coś polecić "patentowego"?

Napisano

Jak chcesz grubo i tanio to daj dwie owijki, jedną na drugą. 

Jak chcesz żeby w ogóle coś tam działało to mostek Redshift, tylko to już bardzo boli 😉 

A jak chcesz, żeby naprawdę działało to RS Rudy, tylko tu jest ból nie do wytrzymania 😉 

Napisano

@kazafaza dokładnie tego szukałem, zawsze to 5 dyszek do przodu.

@kipcior zawias odpuszczę ale mostek ciekawy, będę się przyglądał opiniom i może kiedyś jakaś używka wskoczy :-)

Co do owijki to kierować się czymś konkretnym żeby było miękko? Myślałem o dwóch ale boje się że wtedy nie wcisne lusterka w koniec rury, przemyśle jeszcze temat bo dłoń też mam długa i większa średnica byłaby na plus. Póki co rzuciłem się na kierownicę karbonową i chyba różnica jakaś jest choć jak to zwykle na granicy placebo :-)

Napisano

Wunglowy kierownik też doda komfortu, a kiedyś miałem owijkę Lizard Skins 3.2 i było wręcz za miękko...inna sprawa, że jedni wolą owijańce skórkowe a inni gąbczaste ;)

A z lusterkiem możesz mieć kłopoty tak czy siusiak bo karbonowa kiera raczej będzie mieć grubsza ściankę...

• 5 miesięcy temu...
Napisano

koniec końców zdecydowałem się na owijkę żelową z Decathlona plus zapiętki żelowe pod spód w newralgicznych miejscach (poszło 5 par, 3zł za parę)
Jeżeli ktoś jest ciekaw to mogę podzielić się szczegółami.
Jak amor to to nie działa ale jest subiektywnie odczuwalna różnica. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...