Skocz do zawartości

[Lampki] Jakie oświetlenie do miasta?

bpjl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Jakiś czas temu ktoś "pożyczył" sobie mój rower bez pytania wraz z całym osprzętem🤬. Nowy pojazd już czeka na wyjazdy lecz muszę go teraz wyposażyć. Na pierwszy ogień idzie oświetlenie. Co możecie polecić na przód do 100zł i na tył w podobnej kwocie? Tak jak w temacie - jazda po zmroku lub przed świtem to raczej miejskie kręcenie (tak w 90%). Nie potrzebuję zatem ogromnych ilości lumenów. Przynajmniej tak mi się wydaje po tym co miałem do tej pory i mi wystarczało. A były to:

HL-EL135 można obecnie nabyć za 56zł na Allegro i nawet się nad nią zastanawiałem ale stwierdziłem ze najpierw zapytam ludzi bardziej obeznanych w temacie.

Czego bym chciał:

• żeby lampki były zgrabne i niewielkie
  • oczywiście aby obie lampki były demontowalne bez ściągania zaczepów z ramy
  • same zaczepy żeby były jak najmniejsze tak aby po zdjęciu lampki nie sterczały jakoś strasznie (tutaj HL-EL135 był prawie idealny).
  • szczerze wolę lampki na wymienne baterie niż te ładowane z USB ale rozumiem postęp technologiczny i znak czasów. Ttutaj jestem w stanie się ugiąć
Napisano

Jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Proxa Aero F III - Czy pasek zaczepu obejmie kierownicę o średnicy 33mm?

Napisano

U mnie jest na 31.8 + owijka i jeszcze zapasu jest sporo, ze 3 wolne dziurki na gumowym pasku :) 33 ogarnie bez problemu z zapasem 

Napisano

Dzięki za odpowiedź. Dziś dotarła do mnie lampka więc już wiem że bez problemu da radę.

Swoją drogą zadałem to pytanie, przez FB, firmie Prox i dostałem info że powinno się udać ale opaska będzie bardzo naciągnięta. Chyba nie do końca znają swoje produkty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...