Skocz do zawartości

[Rower crossowy] do 2500zł, dla kobiety 167cm

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, poszukuję dla siebie uniwersalnego roweru który sprawdzi się w różnych warunkach - jazda po mieście i asfalcie, jazda po ścieżkach leśnych i polnych, drogach gruntowych. Szukam roweru lekkiego i wygodnego (trasy 30-50km).

Zależy mi aby zmieścić się w kwocie max 2500zł, mimo że jestem dziewczyną, poszukuję roweru typu męskiego (z ramą typową dla rowerów przeznaczonych dla mężczyzn).

Jeżeli ktoś zna się na temacie i mógłby jeszcze podpowiedzieć mi, jaki rozmiar kół i rany wybrać, byłabym wdzięczna za wskazówki.

Dzięki :)

Napisano

Koła zdecydowanie 28 cali, rozmiar ramy, najlepiej taki jak zaleca producent do Twojego wzrostu. Co do rodzaju roweru to albo cross, albo coś ze sztywnym widelcem z przodu, ale w tym budżecie będzie ciężko. Napisz jeszcze w jakim regionie jeździsz, czy sporo górek, czy raczej płasko. No i waga, to też jest istotne ze względu na amortyzator.

Napisano

@ARTUR85  Rejon to jura Krakowsko - Częstochowska. Więcej jeżdżę po asfalcie (70%) ale zdarza mi się też przejechać przez las czy pola (30%), natomiast w tym 2 przypadku wybieram raczej płaskie tereny, nic wyczynowego dlatego myślałam o rowerze typu cross. 

Wzrost 167cm, waga 52kg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...